• Äldre 18 Nov 07:04
    5795 visningar
    17 svar
    17
    5795

    Bjuda vännens mobbare?

    jag kanske är onödigt hård men din bästa vän borde ha en hedersplats vid ditt bröllop och dom fd mobbarna som du tydligen inte varit vän med så länge ändå faktiskt inte har där att göra. Punkt.  

    Du har ändå varit medveten om vad som pågick där så det kan inte ha kommit som en överaskning att din vän reagerar som hon gör? 

    Så grova saker som resulterar i polisanmälningar osv släpper man inte bara för att det råkar vara ett bröllop och tiden går.  Många mobbar-sår läker aldrig nånsin. 

  • Äldre 18 Nov 07:34
    #3

    Kan inte riktigt hålla med lillapin även om jag förstår hur du resonerar. 

    Jag som brud har ju det yttersta ansvaret eftersom jag aktivt väljer vilka jag bjuder in. Om jag bjuder in gäster som jag redan på förhand vet att det kan bli funderingar kring är det ju mitt ansvar och se till att det finns en lösning. Jag kan inte bara bjuda in dom och hoppas på det bästa.  Det är inte schysst mot gästen och lägga det ansvaret på dom.  Gästerna förväntar sig en trevlig kväll och att då bjuda in folk som till varje pris vill undvika varandra är bara stressande för alla inklusive bruden. 

    Tänk bara på alla trådar som handlar om vuxna styvföräldrar till brudparet och nya partners osv där inbjudan sätter igång många känslor och risk för diverse scener och uppträdanden och alla trådar med förtvivlade brudar där dom fått höra att "kommer den o den så kommer inte jag "  

    Därför sätter man gränsen redan vid inbjudningarna , brudparet har det yttersta ansvaret för att rätt gäster kommer och vill man att vissa särskilda personer blir bjudna trots allt är det fortfarande brudparets sak att lösa eventuella problem som kan uppstå. Det kan aldrig vara gästens ansvar. 

    Gästens ansvar är att tacka ja eller nej. Resten är upp till brudparet/värdparet. 

  • Äldre 18 Nov 09:18
    #7

    Med det svaret Ts blev det glasklart för mig att om dom inte ens bryr sig har dom ingenting på ditt bröllop att göra what so ever och jag skulle nog fundera på om dom ens hör hemma som vänner. 

    tänker man lite längre fram kanske det också finns fler tillfällen då dessa personer är bjuden till samma fest och ska det bli så då också att folk avstår att komma bara för det som hänt?   

    som vän hade jag då tagit en klar ståndpunkt i vad jag tycker i frågan och hållit mig till det .  

  • Äldre 18 Nov 18:02
    #15

    vad som hänt och vilken roll du haft i det hela är egentligen inte relevant.  Din vän tog illa vid sig att hennes fd plågoandar är bjudna på ditt bröllop - DET är det relevanta här. 

    Hur neutral du än må ha varit är det för mig fortfarande en gåta hur du kan bjuda in båda parter till ditt bröllop när du vet vad som hänt och du också är medveten om att din väns sår ännu inte är läkta. Och dessutom ber dig om att inte berätta hur hon har det idag.   Det är inte okej någonstans. 

Svar på tråden Bjuda vännens mobbare?