• Anonym (mobba­d)
    Äldre 18 Nov 10:24
    5868 visningar
    17 svar
    17
    5868

    Bjuda vännens mobbare?

    Jag (som själv blivit mobbad så illa både i grundskolan och på gymnasiet att jag bytt skola 2 ggr och varit på väg att hoppa av gymnasiet helt och faktiskt gick igenom 3 självmordsförsök innan årskurs 5 och första skolbytet pga mobbing) skulle nog ha svårt att se det som att mobbarna har vuxit upp och vi nu kan ha ett neutralt vuxet förhållande och vara civiliserade mot varandra bara för att "du" tycker så.

    (I det här fallet är "du" alltså motsvarande min bästa vän)

    Jag skulle känna mig sviken och sårad och som att "du" tog ställning mot mig och det skulle kännas som att "din" vänskap bara hade varit en charad för att kunna såra mig ännu djupare vid tillfälle. Som att "du" hade varit vän med dom hela tiden och skrattat bakom ryggen på mig.

    Jag har förlåtit en del mobbare, dom har kommit och bett om ursäkt och förklarat att dom faktiskt inte förstod att det var mobbing. 
    Från deras synvinkel var vi osams och mina försök att försvara mig såg dom som påhopp och gav igen på. Att gruppmentaliteten sen också triggar beteende som ingen av dom skulle haft enskilt är också en annan sak.

    Att du av-bjuder dom skulle egentligen inte hjälpa mig. Det som skulle hjälpa är ett offentligt ställningstagande i form av *jag inser att jag nog har varit lite blind och så länge ni inte har anständighet nog att be X om ursäkt (och mena det) så hoppas jag att ni tackar nej till att komma på mitt bröllop och vi behöver inte ha något mer med varandra att göra i så fall"

    Det betyder inte att jag kanske skulle ändra mig och vilja komma om dom nu tackar nej eller om dom kommer och ber om ursäkt och vi faktiskt kan lägga saker bakom oss (för det är skönt att få göra det även om det gör ont). Men det skulle i alla fall visa mig att du faktiskt är min vän och att jag även i framtiden vill ha ett vänskapsförhållande med dig.

Svar på tråden Bjuda vännens mobbare?