• Anonym (Kluve­n)
    Äldre 17 Nov 23:46
    5855 visningar
    17 svar
    17
    5855

    Bjuda vännens mobbare?

    Jag sitter i en knepig sits.. Min äldsta vän har en självklar inbjudan till mitt bröllop, förstå då min förvåning när hon tackade nej. Frågade såklart varför hon kände så och fick höra att det handlar om att hennes mobbare från hela högstadietiden kommer vara där. Jag är helt emot mobbning och har inte varit en del av det där, men är idag vän med flera av "mobbarna" och anser att dom växt upp. DOCK så var mobbningen grov med både polisanmälningar, misshandlar, förstörelse av ägodelar osv.. Känns till och med jobbigt att skriva det. Vad bör jag göra? Ta tillbaka inbjudan från äldsta vännen eller be "mobbarna" att inte komma? Vem tar man hänsyn till här? Det är 10 år sedan, säger inte att det är glömt och förlåtet på något sätt och jag förstår alla parter i det här. Vad skulle ni ha gjort?

  • Svar på tråden Bjuda vännens mobbare?
  • Anonym (Kluve­n) Trådstartaren
    Äldre 18 Nov 08:41
    #4

    Intressanta vinklar. "Mobbarna" har dock aldrig bett om ursäkt utan mer låtit det rinna ut i sanden och gått vidare med sina liv. Jag tänker lite såhär, min vän har ju redan tackat nej. Skulle hon gå om jag tog bort mobbarna från gästlistan? Eller är hon redan så kränkt att hon skiter i det helt?

  • Anonym (Kluve­n) Trådstartaren
    Äldre 18 Nov 09:09
    #6

    Mobbarna ät medvetna om att vännen inte vill komma på grund av dom, men säger inte så mycket om det mer än att för dom gör detsamma om hon är där eller inte

  • Anonym (Kluve­n) Trådstartaren
    Äldre 18 Nov 17:20
    #14

    Jag förstår helt och hållet hur ni menar, det gör jag. Skriver det här anonymt för att ingen ska rubbas här eller hängas ut som mobboffer eller mobbare, men det blir så svårt att förklara vad som ligger till grund för den här situationen som gör att jag är vän med mobbarna idag utan att röja någons identitet. Men kort kan jag väl säga att det handlade om att min vän blev utsatt för ett övergrepp under en situation där alla vi befann oss samtidigt, och det rörde upp känslor hos alla inblandade, ingen visste sanningen så det blev olika läger och jag höll mig neutral mellan båda sidor under den tiden, vilket har gjort att jag kunnat umgås med båda genom åren. Min vän vet att jag inte "skrattat bakom ryggen på henne", hon har däremot bett mig att inte säga någonting om hur hon lever idag, vilket jag ändå inte hade gjort. Jag har varit ärlig hela tiden och jag tycker det är en förjävla dålig sits, men jag kan väl inte tvinga någon be om ursäkt, då är den ju ändå inte kommen från hjärtat och därmed saknar den betydelse. 

Svar på tråden Bjuda vännens mobbare?