• Äldre 17 Nov 10:29
    5502 visningar
    22 svar
    22
    5502

    Ärlig åsikt sökes! Vad är okej att skippa?

    Du behöver 3 saker för att gifta dig

    1- någon att gifta dig med
    2- en godkänd och giltig hindersprövning
    3- en vigselförrättare (borgerlig eller kyrklig) med giltig vigselrätt

    Sen kan kyrkan ha vissa åsikter om hur man går in, vad som ska vara med osv som man får respektera om man väljer kyrklig vigsel och om man väljer borgerlig så behöver inte förrättaren gå med på att säga eller göra mer än den juridiska biten som tar någon minut.

    Så med den baslinjen lagd och avklarad så kan man säga såhär:


    Du kan göra precis hur du vill med de frågor du har Solig
    Vad som är ok i klädväg för dina gäster är upp till er, vill du inte ha blommor så är det upp till dig, vill du sminka dig och fixa ditt hår så är det ditt val...
    Omvärlden har massor med förväntningar. Men varför måste du leva upp till dom på den enda dag som ska handla om bara dig och din blivande? 

    Vi hade medeltidstema... och OJ vilka funderingar och klagomål vi fick (från ett fåtal gäster dock) till att börja med.
    Men när dagen kom så hade nästan alla valt medeltidskläder och dom pratar fortfarande om middagen och maten och önskar att vi ska förnya löftena snart Tungan ute

  • Äldre 17 Nov 16:16
    #9

    Det som kan kännas dåligt som gäst vid ett bröllop om man ska prata lite sådär generellt är när man antingen känner sig som statist på någon annans dag (när brudparet ska börja bestämma vilka färger du får ha på dig så att du matchar temat osv, speciellt om det är obligatoriskt i form av "klädkod: vi förväntar oss att alla gäster tar på sig något grönt" och inte "ta gärna på något grönt då det är vårt tema") eller när brudparet är så uppe i sig själva att dom inte tänker på gästerna. (jag har stått 2 timmar utanför en låst festlokal mitt i gassande sommaren utan sittplats, toaletter, skugga eller något att dricka bara för att det enda direktivet efter kyrkan var "åk till XX och vänta på brudparet") 

    Och det kan kännas väldigt skumt om brudparet har ett bröllop som "inte är dom" utan bara "alla andra har såhär så det måste vi också ha".


    Glöm varenda hollywoodfilm du sett. Ett svenskt bröllop ser inte ut så Flört

Svar på tråden Ärlig åsikt sökes! Vad är okej att skippa?