• eemeliie

    Bjuda gästerna på resa och övernattning, eller bidra?

    Jag och min blivande kommer från olika delar av landet, men har valt att gifta oss i Norra Bohuslän, som vi båda har stark anknytning till. Det innebär att i princip "alla" utom närmaste familjen kommer behöva övernatta på hotell/vandrarhem/bnb/camping minst en natt för att kunna komma, och fler i min släkt än hans eftersom de bor närmare. Än så länge har ingen från nåns sida sagt något annat än att de tycker det ska bli roligt, och att de tycker vi ha gjort ett bra val av plats så jag hoppas alla gäster känner så och att ingen känner sig exkluderad.

    Vi vet ju att det här medför extra kostnader för gästerna men vi kommer inte bidra till resor eller boenden. Vi tänker avsäga oss presenter istället, så kan gästerna lägga de pengarna på boende och resa. Vi ser hellre att fler kan komma och dela vår dag, än att vi får presenter vi kanske inte behöver. Vi kommer dessutom föreslå boenden i olika prisklasser i inbjudan, så alla har alternativ.
    Vår bekantskapskrets är väldigt spridd över landet så vi har själva åkt långt till flera bröllop, och visst kostar det men vet man bara i god tid kan man hålla koll och boka när priserna är som bäst. 

    Har man de ekonomiska möjligheterna så visst kan man bidra till resor och boenden, men vi har det inte och jag tror ingen kommer ifrågasätta det. 

Svar på tråden Bjuda gästerna på resa och övernattning, eller bidra?