Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
  • Allrakäraste

    Är han fel person för mig

    Att ni är olika tycker jag inte att ni ska se som någonting negativt, snarare positivt! Jag och min sambo är lika på vissa plan men samtidigt väldigt olika, under våra år tillsammans har hans positiva sidor färgat av sig på mig och vice versa. Jag säger inte att det alltid är lätt att vara olika men försök att se det som någonting som du kan dra nytta av.
    Att han inte vill prata om detta kanske beror på hur du tar upp det. Jag och sambon sitter i det läget att vi över huvudtaget har svårt att prata om hur vi vill ha vårt bröllop. För precis som du beskriver så slöt han sig som en mussla varje gång jag tog upp det. Till slut kröp det fram att han kände sig tagen på sängen varje gång jag ville prata om det. För jag kunde slänga ur mig en fråga när vi satt i soffan i lugn och ro ex. "Jaha men var ska vi ha festen då?". Nu när jag vet hur han känner brukar jag istället inleda med "Jag skulle vilja diskutera en sak om bröllopet efter middagen, är det okej?". Då brukar han nästan alltid fråga vad det är jag vill prata om och så blir det ett mer naturligt samtal istället för att jag slänger en fråga rakt i ansiktet på honom.
    Min poäng är att det är inte alltid själva samtalsämnet eller frågan som är det jobbiga utan hur frågan ställs eller problemet läggs fram. Testa att ställa frågan öppet och bjud in till en diskussion. Förklara att du känner att det är ett problem att ni inte kan prata om detta och fråga hur han tycker att ni ska tackla problemet.

Svar på tråden Är han fel person för mig