• Anonym (konfu­nderad­)
  Äldre 15 okt 18:56
  2562 visningar
  6 svar
  6
  2562

  gravid?

  hej! 

  har stött på ovanliga.. hur ska man säga.. symptom senaste tiden. det började i helgen med att jag på lördagmorgon mådde dåligt så fruktansvärt. ja kräktes inte, men jag mådde illa, och det höll i sig till ungefär kl 12. de enda jag fick i mig innan dess var en mugg fil. 

  jag och svärmor trodde att det var för att jag var stressad och nervös, för den dagen skulle vi ha kalas för svärfar. och har hållit i det mer eller mindre själv. 

  men jag mådde dåligt även på söndagmorgon. jag brukar ju ALDRIG må dåligt på morgon. frukost är ju det viktigaste jag vet i matväg och jag kunde knappt få i mig något, jag fick i mig lite mer den morgonen, minns bara inte vad. 

  i måndags och tisdags minns jag inte, men jag minns att en morgon nyligt så mådde jag dåligt efter att ha ätit en halv smörgås, fick avbryta frukosten där för jag blev så illamående. 

  idag också, men då var det EFTER frukost. men jag mådde lite illa likväl. sen lite "allmänna" symptom som uppblåst mage och så..  blir ju lite nojig och har kollat magen och känns och klämt på den haha! :P 

  tänkte tanken på om jag kunde vara gravid. förvisso så har jag haft skydd i 8år, och senaste 5 åren nuvaring.. men det är ju aldrig 100% säkert. sist vi hade sex var den 21 sept. så det har ju inte ens gått en månad - borde man känna såhär så tidigt, om man nu är gravid? 
  sen att jag tyckte mensen (som jag faktiskt hade) var ovanligt liten.. det komme som aldrig igång tyckte jag.. 

  är det vettigt att ta ett test eller kan det vara något annat? det som talar MOT allt, är ju dels tiden - det har inte gått skitlänge.., men också att jag faktiskt har skydd.. 

 • Svar på tråden gravid?
 • Äldre 15 okt 21:15
  #1

  Det är alltid värt att testa.


  Om inte annat för att kunna utesluta det, för det kan vara så att du nu omedvetet oroar dig, och därför får symptom. Så om du kan utesluta det - och symptomen försvinner så behöver du ju inte fundera mer.
  Men om du inte är gravid - och symptomen inte försvinner så kan du ju säga det när du då ringer till doktorn och talar om hur du mår.
  För det är det första dom kommer fråga annars... "Är du gravid?"

 • Anonym (konfu­nderad­) Trådstartaren
  Äldre 16 okt 09:43
  #2

  ja.. jag ska då fara till läkarn på måndag för en allmän hälsounderskötning.. kanske kan ta ett test då? 

 • Äldre 16 okt 10:11
  #3

  Köp ett test på pressbyrån, apoteket eller på Ica så får du svar direkt

 • Alylly­ra
  Äldre 20 okt 17:23
  #4

  Jag kände ca 3 veckor efter ägglossningen att jag var gravid. Så det är absolut möjligt att känna det tidigt!

  Illamåendet skulle också kunna vara ett stressymptom, om du nu har haft mycket så kan stressen hålla i sig även efter att själva eventet har varit.

  Har du andra symptom? Spända/känsliga bröstvårtor och trötthet brukar vara symptom som uppträder mycket tidigt, utöver illamående. Men alla upplever inte alla symptom så det är inte säkert att du har/får något av dem.

  Ta ett test om du är osäker, de kostar runt en hundralapp på Apoteket och borde ge ett definitivt svar eftersom det i princip har gått en månad sedan ni senaste hade sex. Hoppas du får det svar du vill ha (oavsett vilket det är)! Lycka till!

 • Anonym (konfu­nderad­) Trådstartaren
  Äldre 20 okt 21:06
  #5

  ne det var bara illamåendet egentligen.. och jag tror nog det bara var stress och så som orsakade det.. för det har då gått över. 

 • Alylly­ra
  Äldre 21 okt 15:29
  #6

  Vad skönt att det har gått över!

  Om du uppmärksammar några andra symptom eller om illamåendet kommer tillbaka så tycker jag inte du ska vara rädd för att testa dig, det är som sagt både billigt och enkelt och sen vet man med > 99 % sannolikhet vad som gäller.

  Symptom kan komma och gå - jag har vissa dagar när jag är helt utslagen och vissa dagar då jag inte känner det alls - men resultatet på stickan kan man lita på!

Svar på tråden gravid?
Logga in
Bli medlem