• 150622

    New York 2015

    Nu börjar saker landa. Ringen ligger i skåpet och igår beställde jag klänningen. Hoppas verkligen att den ser lika bra ut i verkligheten som på bild. Beställde från jj house.

    Har även bokat lokal till fest helgen efter vi kommer hem. Hur ska ni göra? Kommer ni ha fest?

    Mitt största orosmoment nu är smink och hår. Går det att fixa där till ett humant pris? Har ni några förslag?

  • 150622

    Vi Skulle från början haft den enda svenska, Eva Engman, men hon är tyvärr i Sverige under augusti så nu har vi bokat Eileen Regan. Tror vi var inne på weddingsofnewyork.com eller liknande när vi letade :)

  • 150622

    Ja, gärna! Jag har super-panik för detta med hår och smink. Känns lite som att köpa grisen i säcken genom att bara boka någonstans. Skulle så gärna vilja boka på rekommendation.

  • 150622

    Vi fick tips om Eva av fotografen Michael. Nu har vi fått slutgiltigt besked att Eva kunde trots allt. Kunde inte bli mer perfekt. Jag är så glad!!

    Ang namnen så går det jätte bra att åka på de "gamla" passen. Det tar ju ett tag innan registreringen görs i Sverige och då hinner man oftast hem. Jag pratade även med ving som sa att på flygplatsen har de inte någon direkt koppling mellan svenska folkbokföringen och dem så de menade att står det bara samma namn på passet som biljetten är det ingen fara.

  • 150622

    Idag har vi bokat bord för bröllopsmiddag på The River Café som ligger vid Brooklyn bridge. De hade en fast kostnad på 3-rätters 120$ samt dresscode. Ska bli sjukt spännande.

    Vi kommer ha fest hemma lördagen efter. Vi bjuder in till bröllopsfest helt enkelt. Michael gör ju ett bildspel med musik. Vi tänkte inleda festen genom att titta på den så alla får känna sig lite delaktiga även i vigseln. Vi kommer i princip ha en helt vanlig bröllopsfest, ända skillnaden är att vi inte kommer från vigseln och kyrkan innan.

  • 150622

    Äntligen sitter jag vid en dator och kan dela med mig av lite bilder i min planering..

    Här kommer ringen (som ligger hemma i skåpet)
    Skorna (som också ligger där hemma)
    Lila klänningen som min dotter ska ha på sig (på väg hem från USA)
    Min klänning (beställde efter min mått från JJ´s house och den blev perfekt)
    Buketten jag gärna vill be någon göra när vi kommer fram till USA.

    Glasen har jag tänkt sitta och pyssla med själv till festen. Vet inte om jag tar vatten över huvudet, ska ju göra ca 50-60st men men, skulle vara himla kul. 

    Färgtemat som ni ser blir mörklila.

    Kan även tipsa om att de säljer billiga barnkostymer på bonprix, har beställt till sonen därifrån för 359kr får se hur den är sen när den kommer. 

  • 150622
    emma0s skrev 2015-04-30 21:46:34 följande:

    Det är verkligen så himla roligt att vi ska gifta oss på samma dag, i samma stad. Tänkt att det bara är 4 månader kvar. :) 

    Vad är det för papper som du har skickat in?

    Vi har fått informationen om att man ska hämta ut en Vigselblankett från sin hemförsamling. Men det kanske bara gäller när man gifter sig i Svenska kyrkan. Sen ska man ju hämta ut en Marriage License i New York. 


    Det är verkligen hur festligt som helst. Vad är oddsen lixom?!?

    Men behöver du inte skicka in en ansökan om hindersprövning ändå? Det måste man ju även fast man gifter sig i svenska kyrkan här i Sverige också fast man ansöker om äktenskaps certifikat. Då det handlar om en vigsel utomlands? Men jag har ingen aning hur det är om man går via svenska kyrkan. Kan kanske vara bra och kolla med dem eller Skatteverket en extra gång så ni inte missar ngt papper :)
  • 150622

    Jag mailade först men de ville inte ta emot bokning per mail då de ville ha kreditkort som säkerhet för bokningen och därmed ringde jag och det var då de sa priset när jag frågade ungefär vad en middag går på då de saknade priser på sin hemsida.

    Jag kommer ha en klänning till, har köpt en vit spetsklänning som är knäkort i fram och lite längre i bak. Min klänning har så långt släp eller är så stor så jag vill nog inte sitta i den, speciellt inte eftersom det kanske bara blir jag och min man. Tror de är mer måna om att killen har "kostym" typ.

  • 150622

    Hur går det för er? Vem är först ut? Jag har bestämt mig för att fixa håret själv iaf. Övar för fullt på frisyren. Ska försöka bifoga en bild.

    (Verkar inte gå från mobilen)

    Ang sminket så kommer jag gå en make-up kurs på make up store och välja inriktning fest/bröllop och sedan sminka mig själv , får se hur det går....

    Är ni andra klara eller har ni mycket kvar?

  • 150622

    Hos oss tror jag allt är klart nu, bara sista ansökan om att gifta sig som vi tänkte förbereda innan vi åker så att det blir smidigare när vi väl är där.

    Hindersprövning - check!
    Personbevis - Utskrivna på både svenska och engelska
    Esta - check!
    Vigselförättare - bokad!
    Fotograf - bokad!
    Middag på kvällen - bokad!
    Resa/hotell - bokat!
    Klänning - Klar!
    Ring - Klar!
    Pass - klart!

    Ja, men jag tror jag är i fas....

    Jag tänkte ha som mission dagen innan att leta upp en sådan där klassisk blomvagn och plocka ihop brudbuketten och eventuellt binda den själv. Blir spännande att inte ha något bestämt där utan tar det lite som det kommer. 

    Det vi har kvar är att boka någon slags carservice. Vi blev tipsade av vår fotograf att boka carservice istället för taxi så att vi vet med säkerhet att vi kan åka runt till de platserna vi vill bli fotade på. Har ni tänkt på något sånt eller hur gör ni?

  • 150622
    emma0s skrev 2015-05-04 12:38:13 följande:
    När jag går in på Svenska kyrkan New York så står det:
     

    Nu behöver ni inte längre skaffa Hindersprövning och Vigselintyg från Skatteverket. Nytt från och med September 2011. 

    Jag får nog ta och maila en extra gång. Så att man inte missar några papper. Det vore ju retligt. :) 


    Jag skrev ut allt sådant iaf för säkerhetsskull. Gör ju inget om man har med sig alla papper hem igen. Vore så dumt om man står där och saknar ett papper. Men det kanske bara är jag som är extra försiktig =)
  • 150622

    Nu sitter vi på Arlanda och väntar på att få gå på planet. Ska bli så himla kul detta.. :)

Svar på tråden New York 2015