• Äldre 30 sep 09:59
  10193 visningar
  50 svar
  Inlägg från snowstars Visa alla inlägg
  50
  10193

  Aldrig på mitt bröllop.

  Nightrod skrev 2014-09-30 09:52:08 följande:

  OT: Men han har ju så rätt av att Alkoholism är ingen sjukdom, det är snarare en bieffekt av ett missbruk, men man är inte sjuk för att man dricker, man blir sjuk av att missbruka det under längre tid.


  Skulle en boxare kunna skylla på en sjukdom för att han får hjärnskakning eller?
  Men det är som allt annat i detta land, man tar inte ansvar för sig själv utan måste kunna skylla på något, samma med tjockisar ?äter du mer än du springer? så blir du tjock. Enkel matematik, mer kalorier in än vad man gör av med så blir det över? Jag har sjukt dålig ämnesomsättning och det är så fruktansvärt orättvist, men jag vet själv med mig att jag har det och därav får jag anpassa mig efter det, jag har itne gått upp i vikt på ett mirakulöst sätt, jag har helt enkelt tränat för lite. MITT fel ingen annans. Vist jag har dålig ämnesomsättning, men man märker ju av när kläderna blir för små.. då får man göra nått åt saken, men folk skyller mer och mer ifrån sig.


  Fast det här visar ju mest på okunnighet, både om alkoholism och om fetma.
 • Äldre 30 sep 10:20
  #32
  Nightrod skrev 2014-09-30 10:05:43 följande:
  Fast hur kan man va omedveten om att man är full varje dag eller att kläderna blir för små, snarare ignorans än okunnighet, eller?
  Jag skulle inte säga att alkoholister är ignoranta. Alkoholism är en förnekelsesjukdom som gör att man inte alltid ser exakt hur alkoholen påverkar en själv. 
 • Äldre 30 sep 10:53
  #34
  Nightrod skrev 2014-09-30 10:29:11 följande:

  Alkoholism är en bieffekt av missbruk alltså inte en sjukdom. Och dricker man sig full varje dag utan att inse att man dricker sig full varje dag så är man ignorant, men inte sjuk. Återigen, en boxare är inte sjuk för att han får hjärnskador, han får det genom att gång på gång ta emot slag mot huvudet, alltså är hjärnskadan en bieffekt av boxningen. MEN jag diskuterar gärna detta med dig, men i så fall på mail eller familjeliv, för det är way of topic.


   


  mvh


  Nej, du har rätt i att det är OT. Jag tänker inte diskutera mer för vi kommer nog inte komma överens i den här frågan.
Svar på tråden Aldrig på mitt bröllop.
Logga in
Bli medlem