• Anonym (olika­)
  Äldre 29 sep 22:19
  10185 visningar
  50 svar
  Inlägg från Anonym (olika) Visa alla inlägg
  50
  10185

  Aldrig på mitt bröllop.

  Fast det här med att göra sig lustig över andras bilder - vad är det som gör att ni tar er frihet att bestämma vilka bilder som är konstlade/onaturliga/felaktiga? Och var går gränsen? Är det konstlat att vända ansiktet mot kameran och le? För att göra det mot kameran är väl just för att kameran är där - är detta då tillgjort?

  Vad är syftet med att ha bilder från sin bröllopsdag? Kan det kanske finns flera och olika syften? Kanske ett par vill ha som ett reportage av bröllopet för att se allt precis som det var utifrån, där fotografen och kameran helst ska synas så lite som möjligt men fånga känslan? Kanske ett annat par har valt en specifik bröllopsplats för den vackra naturen eller arkitekturen och önskar fantastiska bilder med dem som par i olika poser som speglar deras kärlek i den omgivning de valt ut? Och kanske något par känner sig obekväma framför kameran och hellre vill ta humoristiska bilder där de kan slappna av?

  Sen kan det ju också ibland ligga en djupare personlig tanke bakom en bild som inte framgår av någon som inte känner paret väl? När jag gifte mig hittade jag av en slump en glänta där en av min morfars favoritblommor växte vilt i överflöd... Att ta en bild av mig i min bröllopsklädsel liggandes omgiven av dessa blommor fick mig att känna att min morfar var med på min bröllopsdag trots att han dog året innan. Är att ligga ner på en äng onaturligt och löjligt? För mig kändes det inte så. :)

 • Anonym (olika­)
  Äldre 30 sep 00:30
  #28

  Och vad är essensen av ett bröllop? Varför försvinner den för att det finns ett tema? Kanske att brudparet ser "sååååå kära" ut på bilderna för att de faktiskt är otroligt lyckliga och inte för att de känner sig tvugna att krysta fram kärlek? :)

  Ibland känns det som att folk gör sig lustiga över andras mer genomtänka och genomarbetade bröllop för att själv må bättre för att de inte har tid/lust/pengar/ideer/fantasi/ork/vilja att lägga ner mer energi på sitt eget bröllop. Jag tycker absolut inte att ett bröllop måste vara färgmatchat eller ha ett tema för att vara lyckat men jag tycker inte heller att det på något sätt gör bröllopet sämre om det är vad paret vill! Av de bröllop jag varit på så har alla speglat paren som gift sig - och jag hade inte väntat mig annat än att min pysseltokiga vän skulle ha mycket detaljer på sitt bröllop eller att min kusin som är musiker hade lagt ner krut på musiken. Och om någon tycker att det är tillräckligt viktigt att lägga ner tid på att färgmatcha maten med blommor och skor - vem är då jag att säga att det är fel?

  Jag kan blir så trött på folk som tycker att de själva är norm för vad som är "rätt" för allt och alla.

 • Anonym (olika­)
  Äldre 30 sep 18:54
  #41
  Nightrod skrev 2014-09-30 11:22:56 följande:

  Att öppet tycka för och emot gör vi väll i stort sett i alla trådar, varför ta så illa vid sig av denna? Så om någon frågar, vilken ring är snyggast så måste man välja alla för man får ju inte säga att någon är ful?


  Fast du måste väl också inse att det är en väldigt stor skillnad att be om andras åsikter jämfört med att någon på eget initiativ väljer att förlöjliga något? Lägger jag upp en bild på en ring och ber om åsikter så räknar jag med att få blandade kommentarer. Jag har heller inga problem med att säga att jag ogillar något om det är omdömen som efterfrågas. Att själv starta en tråd bara för att berätta hur fånigt/dumt/onaturligt/korkat någon annans val och upplägg är syftar väl inte till något annat än att själv slå sig för bröstet samtidigt som man trycker ner andra?
 • Anonym (olika­)
  Äldre 30 sep 19:01
  #42
  CountryGirl skrev 2014-09-30 13:22:06 följande:

  Härlig tråd. Smaken är ju bekant som baken, och trådar där alla tycker "rätt" och likadant finns det ju massor av här. Om jag ber om råd ber jag ju någon säga vad just dom tycker sen får man ju sätta åsikten i förhållande till vem som sagt det och dra sin egen slutsats. I slutänden kommer jag ju ändå välja det alternativ jag tycker bäst om själv eftersom jag är jag. Vill man ha medhåll kan man lika gärna prata med sig själv.


  Fast vem har bett om råd i denna tråd? Hela trådstarten handlar ju om att räkna upp allt sådan som trådstartaren ser hos andra som är helt förkastligt/omodernt/hemskt?
Svar på tråden Aldrig på mitt bröllop.
Logga in
Bli medlem