Inlägg från: Lenblo |Visa alla inlägg
  • Lenblo

    Åldersskillnad?

    Sju månader, men födda olika år.
    Min ex-fästman och mig var det 17 år emellan. Jag är inte någon som hävdar att åldern inte har någon betydelse. Jag hade helt enkelt förlikat mig med att bli änka lagom till pensionen.

  • Lenblo

    Tja, ett ganska vanligt sätt att räkna är att åldern/2 + 7 är ok. Är man 28 borde alltså partnern alltså vara minst 21. Vid 36 är däremot en 11 år yngre partner normalt.

  • Lenblo
    Anonym skrev 2014-09-11 11:00:24 följande:
    Vet du vad, jag tror nog nästan precis tvärt om. Har man levt med varandra länge så växer man ihop oavsett ålder. Pension däremot kan bli lite jobbigt, att han får lov att sluta jobba så mycket tidigare än mig.. Man kan ju alltid drömma om att bli rik och sluta jobba när han slutar jobba. :)
    Det stora problemet med stor åldersskillnad vid hög ålder är inte att man blir pensionärer vid mycket olika tidpunkter. Det ligger snarare vid att ena partnern är 70 år och vill fortfarande resa jorden runt. medan den andra på 85 är skröplig och behöver både hemtjänst och vård av sin yngre partner.
  • Lenblo

    Själv var jag tidigare förlovad med en man som var 17 år äldre. Jag räknade med att bli änka lagom till pensionen, men tyckte ändå att det skulle vara värt det. Man ska bara fundera igenom det i förväg, så att man inte plötsligt sitter som en bitter vårdare och inser att man kunde gjort andra val.

Svar på tråden Åldersskillnad?