Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Åldersskillnad?

    Anonym (gammeltanten) skrev 2014-09-12 18:36:43 följande:

    Jag är 17 år äldre än min man. Jag har varit gift förut och har barn sen tidigare. Nu kan jag inte få fler barn.

    Min man har hela tiden sagt att ålder är bara en siffra, men jag har haft mycket svårt att förlikas med den stora åldersskillnaden.

    Jag tänker t ex   på att han nu säger att han inte vill ha några barn, att de barn jag har räcker även för honom. Men han kan fortfarande bli pappa i många år till och det kan ju hända att barnlängtan kommer senare i livet. 

    Det jag oxå tänker på är att när jag en dag går i pension, kommer han att jobba i ganska många år till. Det är rätt stor skillnad på en 60-åring och en 43-åring, jag kommer ju vara en gammal gumma när han fortfarande är "ung". 

    Det är saker jag tänker på men som jag inte pratar med någon om. Försöker lita på att han älskar mig och trots allt har valt just mig som sin fru.


    Det där kan jag delvis känna igen mig i. Det är inte lika stor skillnad för oss, men jag är nästan 9 år äldre än min man. Jag hoppas att vi kommer att kunna få barn tillsammans (jag är 38 och jag har inga barn sedan tidigare); blir vi barnlösa kommer vi nog att försöka adoptera. Däremot kan jag ibland oroa mig för åldersskillnaden generellt; ibland känner jag mig lite gammal när vi umgås med en del av hans vänner. Men jag har flera vänner som är betydligt äldre än jag, så kanske han har liknande känslor men åt andra hållet. Du sammanfattar det väldigt bra på slutet. Jag vet att han älskar mig, och han har ju valt mig som sin fru, vilket jag är glad och tacksam för
Svar på tråden Åldersskillnad?