• Ello

    Utan att se varandra innan...

    Vi gick inte in tillsammans och vi är också ett vuxet par. :)
    Han gick först in med sin mamma, och så gick tärnan och marskalken och sedan jag med min mamma.

    Vi fotograferades med våra familjer före vigseln, och efter vigseln fotades vi ensamma. Sedan fotade vi oss relativt snabbt med "alla" då vi kom till festlokalen. I lokalen hade vi lite snacks och dryck, en tipspromenad och lite annat småmingel så att gästerna hade något att pyssla med. Det blev inte heller så lång väntan för dem då fotograferingen gick ganska fort, så det var inget problem.

    Vi hade ingen speciell dans så jag kan inte uttala mig om det. Men en smart idé var ju att provdansa med underkjolen. Tror inte så många övar dansen på klänningen på, men jag kan ha fel :)

    Det bästa ögonblicket under hela dagen var när han vände sig om i kyrkan och såg mig och jag såg honom, världens största leende och en liten tår letade sig fram hos honom. Sen när jag kom fram och han tog min hand så gick vi sista biten tillsammans och han viskade att jag såg fantastisk ut. Den känslan är obeskrivlig!

  • Ello

    För oss var det ju inte ett alternativ att ses i vapenrummet, då det är lika mycket före vigseln som två timmar före. Men folk kommer inte förstå det så det är poänglöst att försöka förklara. De som inte förstår kommer bara vilja lösa ett problem som dom har skapat själva.

    Vi bytte präst och så fick vi som vi ville. Väldigt fint, och inte tal om någon brudöverlämning. Intressant nog så ska du gå in med din make som en fri kvinna men din fria vilja att själv bestämma vad som är viktigt, är helt okej att köra över.  ...

  • Ello

    Fast det är varken lag eller regel eller tro att bruden SKA gå in med sin man. Det är en tradition, ja. Men det är också en tradition som håller på att luckras upp lite, så om några år lär det inte se ut på samma sätt.

    Vi gifte oss i kyrkan på grund av tro, och vi hade INTE brudöverlämning. Men jag GICK IN med min mamma. Det var otroligt vackert och jag är så glad att hon och jag kunde dela den stunden. Och när vi fick se varandra i kyrkan, ah, den stunden gjorde hela dagen. Helt säkert samma för er som väljer att ses före, men för oss hade det INTE lika speciellt.

    Men som jag sa innan, det går inte att förklara för den som inte ser det på samma sätt. Det viktigaste tycker jag är att alla känner sig glada och nöjda när dagen är slut.

Svar på tråden Utan att se varandra innan...