• Aniara4

    Förlovning och/eller frieri

    Jag säger som jag ofta brukar säga i olika frågor...

    Man gör såklart precis som man vill i sin egen relation (ja, så länge partnern också är med på det, såklart). Man ska lyssna på sitt hjärta och göra det som känns rätt och bäst uttrycker ens vilja, vare sig det gäller förlovning, bordsplacering, vigselceremoni eller kläder.

    För att kunna göra ett sådant genomtänkt val, grundat i det man tänker och känner, är det bra att känna till ramverket i de fall ett sådant finns. Kutym, etikett och tradition existerar, de flesta är medvetna om dem, och många förväntar sig att man följer dem. Det måste man såklart inte, men man behöver ändå i regel förhålla sig till dem.

    Klart man kan fria till någon man redan är förlovad med, om det är vad som känns rätt för personerna i paret. Men när man gör det kan det vara bra att känna till hur en förlovning traditionellt går till, vad den betyder osv, och ha en tanke kring varför man väljer att göra på ett annat sätt. Det kan också vara bra att vara förberedd på att andra i omgivningen kan tycka det är märkligt, ologiskt och en hollywoodifierad charad, även om omgivningen förhoppningsvis har folkvett nog att hålla tyst om sina åsikter och bara glatt gratulera den som ska gifta sig.

    På det sättet skiljer sig också en generell diskussion på ett nätforum från en privat relation. Här gör jag en generell utsaga om att min personliga uppfattning är att det är en märklig sak att göra och i många fall lite fånig. Men den uppfattningen skulle jag inte uttrycka till en person i min omgivning som glädjestrålande berättar att hen ska gifta sig.

  • Aniara4
    Anonym (Vimsig) skrev 2014-09-08 12:38:31 följande:
    Jag vill skrika ut till hela världen: Vi har hittat rätt och vi vill gifta oss med varandra!
    Och det är vad en förlovning med honom är för mig, ett vårskrik till omvärlden att vi tänker gifta oss. Hjärta
    Underbart!

    Jag tycker personligen inte det spelar så stor roll om det blir inom ett år (var själv förlovad i två år), huvudsaken är avsikten att gifta sig inom en någorlunda rimlig framtid. En mig närstående person har varit förlovad i 25 år, det tycker jag iofs är lite i överkant! Obestämd
Svar på tråden Förlovning och/eller frieri