• Alyllyra

    Förlovning och/eller frieri

    I min värd är förlovning och frieri exakt samma sak - oavsett vad man kallar det - dvs. ett löfte om att gifta sig. Det behöver inte vara inom ett år, eller två år eller ens 30 år, man behöver inte bestämma ett datum i samband med förlovningen, men så fort diskussionen om bröllop "nån gång i framtiden" har kommit på tal (och man har kommit överens om att båda vill förstås Flört) så är man förlovad, ringar eller inte, datum eller inte.

    Därför har jag svårt att se skillnad på förlovning och frieri. Ett frieri behöver inte vara ett storslaget "Vill du gifta dig med mig?" på knä med 10 000 rosor och levande ljus, det kan vara så enkelt som att någon tar upp tanken på giftermål och att man sedan gemensamt bestämmer sig för att det är något man ser i framtiden. Så tänker i alla fall jag.
    Att vissa vill att partnern ska fria igen tycker jag själv verkar lite skumt, men om båda är med på det och vet att det förväntas så ser jag inga hinder. Förlovning är ju ingen juridisk handling utan kan göras hur många gånger som helst på hur många olika sätt som helst utan att det betyder nånting.

  • Alyllyra
    Anonym skrev 2014-09-08 10:00:45 följande:
    Oj, tack! Vad glad jag blir, vilken härlig morgon det precis blev i min värld! Hjärta
    D'oh! Stupid anonymfunktion Tungan ute
Svar på tråden Förlovning och/eller frieri