Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    30-40 barn, möjligt att rodda?

    Vi hade inte fullt så många barn. Om alla barn hade kommit så tror jag att det hade blivit 17 st totalt i åldrarna mellan 2 månader till 14 år.

    Nu blev det kanske 8-10 (minns inte riktigt).för dom flesta föräldrar tänkte "vad skönt med barnfritt". Och det var lite så vi ville göra också. Vi bjuder in alla och så får dom som vill ta med barnen - det skulle alltså inte vara upp till oss att säga att barnen ska vara med / får inte vara med. Utan det var föräldrarnas eget val Glad
    Dom äldsta var med hela middagen och hade superroligt.
    Dom mindre fick springa mellan lekrummet där vi hade en inhyrd barnvakt samt leksaker, papper, godis, tv... Och där vi även la ut madrasser och lät dom somna när det började bli lite för sent att vara vaken.

    Att barnen sprang emellan gjorde ingenting. Ta med det i planeringen när ni gör bordsplaceringen bara och sätt föräldrarna så att det är lätt för barnen att springa dit och visa teckningar mm. Alla föräldrar kunde sitta i lugn och ro så länge barnen höll sig inomhus. Och när dom hade för mycket spring i benen så kunde föräldrarna turas om att "valla flocken" utomhus. Alla behövde ju inte resa sig för att några barn ville gå ut (oftast tog rökarna gärna hand om barnen som ville vara ute, för då hade dom ju en anledning att gå ut Flört )

    Med andra ord - vill ni ha alla med så bjud in alla. Skriv tydligt att ni behöver veta hur många vuxna och barn som kommer från varje familj när dom svarar på om dom kommer eller inte.
    Ha ett eller två rum förberedda med "barnparty-grejor" så att barnen gärna håller sig där. (chips, frukt, glass och film brukar hålla dom upptagna ett bra tag, kanske även varmkorv, pizza eller hamburgare till barnen istället för "finmaten". Det går ju alltid att beställa ett par pizzor med utkörning liksom Glad


    Vet man att det kan förekomma barn på middagen/festen och väljer att lämna sina egna hemma. Tja då är man ju förberedd på det i alla fall. Men man kan ju ändå slappna av mer om man inte har sina egna barn att passa på, så jag tror inte att dom kommer bli "störda".
    Det är nog i så fall värre om man skriver barnfritt och så är det ändå barn där...

Svar på tråden 30-40 barn, möjligt att rodda?