• Red Lion

    Tjatar jag?

    Nyfiken gul, nu fru: Han friade ju, de bestämde inte bara förlovning ,så då borde han väl vilja gifta sig? ;)

    Tycker inte man ska fria eller bestämma sig för att gifta sig utan att vara redo att bestämma datum. Annars kan man lika gärna vänta. Så nej, du är inte tjatig, han är seg. ;)

  • Red Lion
    ballerina skrev 2014-08-22 10:03:09 följande:
    Fast det där håller jag inte alls med om! 
    Jag friade till min sambo eftersom jag ville ta vårt förhållande ett steg längre. Jag ville veta att vi var på samma nivå och att det här skulle vara för evigt. Jag kände då att jag inte ville vänta fem år till för att då inse att han inte alls vill gifta sig... När vi hade varit förlovade ett tag insåg att vi inte hade ekonomin plus att det hände andra saker i familjen som gjorde att vi (jag) ville skjuta på vigseln. Jag tycker inte alls man måste ha bestämt ett datum för "annars kan man lika gärna vänta".
    Nja, visst kan saker hända. Men jag skulle inte vilja att nån friade till mig, dvs frågade "vill du gifta dig med mig" om inte denna sedan var beredd att göra det inom överskådlig tid. Nu var det ju inte så för TS utan han frågade om de skulle förlova sig, en ganska ny företeelse jag inte alls förstår mig på men men. Sen kan man ha olika motiv mm men jag tror det är vad många förväntar sig om man får frågan, att det ska börja planeras snart och det får man räkna med om man friar.
  • Red Lion
    Nightrod skrev 2014-08-22 07:58:21 följande:

    Nyfiken gul: fast förlovning är ju ett löfte om giftermål som egentligen skall ske inom ett år efter frieriet. Så förlovar man sig är ju detta mer eller mindre ett löfte om att ett giftermål skall ske tycker jag.

    Varför förlovar man sig annars?


Svar på tråden Tjatar jag?