• Anonym (Gräla mindre­)
  Äldre 19 sep 07:01
  14655 visningar
  25 svar
  Inlägg från Anonym (Gräla mindre) Visa alla inlägg
  25
  14655

  Min sambo pratar inte med mig! oO

  Plättis skrev 2014-09-08 00:38:22 följande:

  Att vi bråkar om disken är för oss inte ett tecken på att vi har problem i förhållandet. Det betyder bara att vi båda verkligen avskyr att diska. Min sambo för att han är så lång att han knappt når ner till diskhon och jag för att det är så makalöst tråkigt att göra det.

  Då förhandlar vi, jag diskar om han tar tvätten, han diskar om jag lagar hans favoritmat. "Om jag diskar nu är det din tur nästa gång."

  Jag tycker det är nyttigt att bråka ibland, om det är korta bråk då man får utlopp för något som sedan resulterar i en förbättring. Vi är väldigt duktiga på att kommunicera efter att ha genomlevt kriser av alla de slag, men att man vågar stå på sig och hävda en åsikt utan att vara rädd för den andras reaktion, det tycker jag är ett tecken på att man är trygg i förhållandet.


  Jag förstår inte hur man kan kalla bråk för kommunikation?

  Man kan utrycka sin åsikt utan att det blir gräl eller bråk. När ett samtal övergår till gräl så har

  båda förlorat förmågan till kommunikation. Genom att kunna ha diskussioner och tycka olika utan att gräla så når man längre. Forskningen säger ju faktiskt att vi blockerar och inte kan ta in information om vi är upprörda eller arga. Då blir en förändring ju omöjlig. Era gräl om disken har ju inte slutat trots flera år ihop, eller hur?

  Vi har nog aldrig grälat under alla våra år ihop men jag upplever inta att jag är rädd för att ta upp ämnen eller behöver ha utlopp för något. Gräl är aldrig bra och leder inte till bättre relationer, men en god kommunikation och förmåga att lyssna oavsett den anders åsikt leder till förändring.

  Eller så köper ni en diskmaskin ;)
Svar på tråden Min sambo pratar inte med mig! oO
Logga in
Bli medlem