Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    Bästa tipset, alla verkar ovetande

    Anonym (förvånad) skrev 2014-08-21 06:23:55 följande:

    "Att jag använder Google flera gånger om dagen betyder inte att alla andra vet vad det är"

    Så du tycker jag hånar dem när du själv precis idiotförklara dem att de inte vet vad google är. 


    Det är väl inte att idiotförklara någon att påpeka att alla inte har samma kunskaper? Min mormor skulle inte ha en aning om hur man Googlar t.ex., men hon är inte mindre intelligent för det. Hon har andra saker hon är bra på.

    För några år sedan fanns inte Google, eller var i alla fall en sökmotor som alla andra. Nu verkar det plötsligt ha blivit någon slags standard att använda just den sökmotorn, trots att den kanske inte alltid ger de bästa svaren. Och helst ska sökmotorn ersätta all mänsklig kontakt, så att man slipper fråga andra om vad de har för erfarenheter och tips. Det tycker jag är väldigt tråkigt.

    Ja, ibland undrar man om inte TS hade kunnat bespara sig en del tid genom att söka själv först istället för att direkt starta en tråd. Men ofta handlar det om att man inte vill ha tipset "googla" utan kanske tipset "det finns nått på den här sidan, kan det vara nått?". Ibland är det så enkelt som att låta någon annan tänka ut sökorden som gör att den personen får träff och inte jag (vi tänker ju olika).

    Hur som helst så känns det inte som ett jätteproblem och om man inte kan säga nått snällt kanske man inte ska säga nått alls.
Svar på tråden Bästa tipset, alla verkar ovetande