Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
  • Allrakäraste

    Klädkod kavaj, men för dem som inte äger en kostym?

    Ni skulle kanske i inbjudan försöka att förmedla tonen av bohembröllop? Alltså så att gästerna förstår att det här inte är en superformell tillställning som kräver mörk kostym och slips? Jag tycker ändå att du ska skriva "kavaj"  risken finns annars att tolkar folk klädkoden väldigt olika och "sommarfin" för en betyder en skjorta och kostrymbyxor medan en annan kommer i shorts och t-shirt. Du kan nog räkna med att en hel del hör av sig då och frågar hur de ska klä sig.
    Sen tycker jag inte att du behöver ha dåligt samvete för att männen i din sambos familj kanske inte äger en kostym, om de måste gå ner på stan och köpa en kavaj så är det ett plagg som de definitivt kommer att ha nytta av i framtiden. Och man behöver ju inte lägga ut mer än någon 100-lapp :)

  • Allrakäraste
    Pess skrev 2015-01-13 02:52:06 följande:

    Jag är helt med dig på den! Skulle någon mot förmodan få för sig att komma i bikini hade nog min pojkvän slängt ut hen utan hänsyn till rådande vett och etikett ;) Får nog hålla ett öga på honom så han inte slänger ut någon stackare som råkat komma i skrikrosa klänning när ingen kollar :P

    Frågan är, kan man förvänta sig att de känner till klädkodernas innebörd? Ang. svart och vit klänning som du nämnde ovan, t ex? Hade någon kommit i svart hade det inte varit hela världen, om än opassande, men hade någon dykt upp i vit klänning hade jag inte alls uppskattat det! Kan man ha med sig ett lager reservklänningar för "nödfall" och be en gäst byta om om det skulle behövas? haha. 

    Undrar även, om man vill undvika kortkort och urringat, kan man tillägga något t ex. "Kostym - Anpassad för kyrklig vigsel" eller något, går säkert att formulera bättre så att poängen går fram :')

    Ja just ja, Ladies in red hade också gärna fått byta om! Även om det må vara en skröna, vilket jag antar att samtliga i församlingen skulle ha vett att förstå, vill inte tro sämre om mina gäster ;) Men tycker inte att man behöver få folk att dra sådana paralleller på ett bröllop ändå, inte läge att "utmana". :)


    Jag förstår din och killens oro. Jag skulle inte heller vilja att någon av mina gäster dök upp i kortkort eller vit klänning. Men man kan egentligen inte mer än skriva vilken klädkod som gäller, sen är det upp till gästerna att klä sig enligt klädkoden. Om jag fick en inbjudan där det under klädkoden var en hel lista med färger eller kläder som inte var okej skulle jag ärligt bli ganska irriterad. Nu är jag iof snarare en sådan som klär mig lite för fint när det är fest (man måste ju passa på haha!)

    Att ha en massa ombyten till gäst som inte klätt sig så som ni önskat är också ganska radikalt och lite oförskämt ;) Plus att det innebär en massa jobb för er att fixa extra kläder i flera olika storlekar :)

    Angående det där med röda klänningar så vet jag att Vett och etikett gurun nummer 1, Magdalena Ribbing, helt har förkastat den myten. Enligt henne är det okej att bära alla färger utom just svart och vitt på ett bröllop. Och då har hon ju gaska bra koll också :)
Svar på tråden Klädkod kavaj, men för dem som inte äger en kostym?