• Äldre 29 aug 07:11
  4517 visningar
  12 svar
  Inlägg från Utvandrare Visa alla inlägg
  12
  4517

  Vad kan vi spara på och vart hittar man det?

  Vi hade en större budget, men valde att lägga mycket på t ex ringarna och snålade extremt på sådant som bara skulle användas en dag. Vi sparade på: buketten, brudklänningen, skorna, hår och smink, bröllopsnatten, fotograf och transport. Det enda vi skulle ha märkt skillnad på att lägga mer på var musiken. Vi hade inte behövt live band eller proffs DJ, men kanske bara någon som ansvarade för låtvalen och framförallt volymen. 

  Såhär sparade vi:

  Brudbuketten. Kolla in youtubevideos. Jag tog även en tvåtimmarskurs i blombinderi via groupon. Där lärde jag mig att vanlig kontorstejp är mycket lättare att jobba med för en nybörjare, håller lika bra och kostar mycket mindre än blomstertejp. Det var relativt lätt, kul och blev bra. Blomsterlandet hade mycket finare blommor än floristerna (i slutet av juli) och jag hade säkert kunnat få en fin bukett för någon hundralapp. Men jag valde helt på färg och känsla, så det blev väl 350:- inkl. ny sekatör, tejp och sidenband. (Då fick vi blommor över)

  Klänning beställde jag från lightinthebox. Mkt billigt, väldigt nöjd. :)

  Skor - alla fyra fick skor vi kan använda till vardags. Nu bor vi inte i Sverige, så vi har större användning av sommar/finkläder än andra, men särskilt mina vita ballerinaskor med stora pärlor på är jag så glad över att kunna ha till jobbet - de får mig att tänka tillbaka på bröllopet varje gång jag tittar ner. Om du har långklänning kan jag verkligen rekommendera skor som är sköna nog att ha hela långa bröllopsdagen!

  Hår och smink gjorde jag själv. Det jag gillade bäst med det var att det frigjorde hela förmiddagen. I stället för att stressa till en frisör kunde jag ta det mycket lugnare hemma (och binda brudbuketten).

  Bröllopsnatt på hotell fick vi av flera gäster som gått ihop. De hade varit på oss om vad vi önskade oss i flera månader. Vi har verkligen allt vi behöver, så det var svårt med önskelista. Vi fick inte veta vart vi skulle förrän på bröllopet - bara att vi inte skulle boka något själva. Det blev en fantastisk svit på Grand Hotel - väldigt minnesvärt och inget vi skulle ha unnat oss själva.

  Vi hade festen på en restaurang som fixade allt - inkl. bröllopstårta. Det blev billigare än att köpa allting för sig, och sparade väldigt mycket tid och bök. 

  Vi valde bort att ha fotograf under dagen och kommer att ha en fotosession i bröllopskläderna när vi är på smekmånaden i Japan i stället. I Asien är det vanligt med sådana, och betydligt billigare än Sverige. På bröllopet tog alla kort med mobilkameror + att vi hade två Fuji Instax kameror (typ polaroid) som barnen tog över. De bilderna hamnade direkt i gästboken. Inte alls samma sak som en proffsfotograf, men kul och minnesvärt. Och ett mindre moment att stressa över för oss. En rolig sak som jag inte hade tänkt på eller räknat med var att så många av våra gäster filmade delar av vigseln med sina iPhonekameror, så nu har vi massor av klipp på första kyssen, solosången, löftena och ringväxlingen ifrån olika vinklar. 

  Transport: Vi tog hyrbilen till kyrkan och mellan kyrkan och festen, och sedan taxi från festen till hotellet. Gästerna fick en rekommenderad SL-rutt + info om taxibolag och parkeringsplatser för de som inte ville åka kommunalt. Alla hittade fram och ingen klagade. :)

Svar på tråden Vad kan vi spara på och vart hittar man det?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.