• Äldre 12 aug 22:20
  4544 visningar
  12 svar
  Inlägg från ViskesLopme Visa alla inlägg
  12
  4544

  Vad kan vi spara på och vart hittar man det?

  Vi tänker lite som er. Vi kommer bjuda ca 60 med en budget på 35000 ungefär.


  Vi har tänkt hyra en bygdegård (några bekanta i närheten säger att det blir ungefär 1000dag så 3000kr för att förbereda på fredag och städa på söndagen). Oavsett pris så skulle vi nog valt en naturnära bygdegård.

  Vi har bestämt oss för buffé som vi troligtvis gör själv. Som du nämnde känns det bäst så med massa allergiker och så. Gluten, ägg, nötter, kött, laktos m.m....
  Men om vi skulle bjuda 120 hade nog vi prioriterat catering i budgeten.
  Så sm vi planerat tänkte vi hyra in 3 lokala ungdomar att värma och plocka fram/undan buffén. Av bekanta har jag hört att man inte ska snåla på "personal" så ta en eller två mer än vad man tror behövs. Speciellt om ni tänker som oss och tar hjälp av ungdomar.
  Men ta buffert från olika cateringföretag, har läst trådar här på bt där paren fått bra priser som verkligen varit värt att slippa stressen att göra allt själv. 


   


  Klänning kommer jag nog beställa från kina. Men då vill jag ha nåt simpelt och känner att jag har rätt goda sykunskaper för att kunna fixa eventuella fel.

  Min vigselring kommer nog gå på ca 6-7000 vilket för mig är att "unna" sig. Men då bör jag nämna att jag inte räknar in det i budget. Vi har separat ekonomi så ring och smink kommer jag "stå för själv". Klädkostnad för båda betalar vi tillsammans.
  Frisör  har jag gratis i släkten och blommor tänkte vi köpa från torget och göra själv. 
  Vi har naturtema i vit, grönt och brunt så det blir flaskor och burkar vi sparat hemma som vaser och sedan kvistar, ljusllingor och plankor till prydnad. Suprebillligt!

  Att inte ha en öppen bar tycker jag känns som en bra val! Samma här, möjligtvis lite (med låg alkoholhalt) till maten men eftersom ingen av oss dricker vin anske det bara blir öl eller cider.

  När jag börjar räkna så blir kostnader som smink, underkläder, spraytan (?) m.m rätt dyra i längden så bäst är nog att höra med bekanta, önska sig presenkort till jul och födelsedagar och sprida ut kostnaderna. Utifrån mig själv vet jag att en vanlig bh oftast blir 500kr när man har en ovanlig storlek så ett fint set för bröllopet blir nog riktigt dyrt... Så det kan jag köpa innan.
  Vi har massa vänner och släktingar som verkligen hjälpa till (praktiskt) så vi känner att det kommer gå  bra. Som er är vi musiker och har en vän som är fotograf. Ljudsystem kan vi nog låna med. 

Svar på tråden Vad kan vi spara på och vart hittar man det?
Logga in
Bli medlem