Inlägg från: snowstars |Visa alla inlägg
  • snowstars

    Vad kan vi spara på och vart hittar man det?

    Vi har bjudit ca 50 gäster och har en budget på max 40 000 men ju billigare ju bättre. Så här har vi gjort:

    Kläder: Mannen fick en ny kostym från Dressman 1299:-  Slips har vi köpt på e-bay, matchande till honom och marskalken. Marskalken kommer få ett klädbidrag på 500:-, min tärna får ha vilken klänning hon vill och således betala själv. Min klänning sys upp av en privatperson. Hon ville ha mellan 1000-2000 plus materialkostnader, vilket jag ändå tycker är relativt billigt för en brudklänning. 

    Köper du kläderna kan du alltid försöka sälja dem sen, om man hyr har man ju liksom ingenting kvar sen.. 

    Mat och tårta: Vi ska laga allting själva. Förrätten blir en soppa med hembakt bröd. Vi har valt buffé av de anledningar du nämner och för att slippa ha så höga krav på serveringspersonalen. På buffén kommer vi ha kyckling, lax och fläskfilé, samt fyra såser, två sallader, potatisgratäng och kokt potatis. Efterrätt blir brownies. Tårtan blir enklare men kommer vara både god och fin ändå. Totalt räknar jag med typ 6000 kronor på den här posten. 

    Fördelen med tre-rätters är ju att man vet exakt hur mycket man ska laga. Sen behöver man ju inte bjuda på oxfilé, men kan ju ha något billigare :)  Och catering om man vill ha det behöver heller inte bli jättedyrt. Allt beror ju på vad man lyckas hitta för alternativ :) 

    Ringar: Den ringen jag ville ha kostade 20 000 kronor, och det är ju alltså halva budgeten. Så jag valde en annan inom rimligare budget. Inte mitt förstahandsval men den är fin ändå och jag känner mig nöjd. 

    Och så har jag köpt massa saker billigt! Skorna kostade 179, men ännu bättre är ju att ta ett par ur garderoben :)  Underkläder: har satsat på en bh (wonderbra) som jag köpte från england (mkt billigare) och så har jag köpt trosor och strumpor på Lindex. 

    Bland annat. Det blir ju jättelångt det här om jag ska skriva vidare, men jag har fler tankar kring det mesta  :) 

Svar på tråden Vad kan vi spara på och vart hittar man det?