• Äldre 11 aug 14:42
  4522 visningar
  12 svar
  Inlägg från Vichy Visa alla inlägg
  12
  4522

  Vad kan vi spara på och vart hittar man det?

  Vi planerar bröllop till juli 2015. Vi har ca 120 pers i preliminär listan och vi har en budget på 50.000 kr.. Hur kan vi få ihop det?

  Lite saker vi själv tänkt på:

  Alkoholen - Kommer vi spara in på då jag inte dricker så kommer det inte finnas någon bar som serverar alkohol. Mannen skulle vilja ha ett glas vin till maten så möjligen att vi köper in det till de som vill ha. 

  Musiken - Vi är båda musiker och har vänner som ändå är bjudna på bröllopet som kan spela för oss gratis!

  Favors - Tycker jag personligen är en onödig kostnad då vi redan bjuder på allt. Så det skippar vi!

  Inbjudan och festprogram - Älskar att pyssla och det gör även systrarna och mamma så det fixar vi hemma. 

  Lokal - Tittar på bygdegårdar!

  Det svåraste tycker vi är det här med kläder (ska man köpa begagnat eller hyra?), smycken och ring och maten (Vad kan bli billigt men ändå gott?), Jag är för buffé mannen är för 3-rätters. 
  Maten tycker ju alla olika om. För mig är buffé en fördel då vi har många kräsna och allergiker, plus att det är tradition i vår familj. Jag tycker det känns lyxigast när man får fler goda val. Lyxen sitter inte i priset för mig.
  Mannen är tvärt om. Han tycker det sitter i priset, även om vi ska försöka få maten så billig som möjligt...

  Några förslag om vad som faktiskt kan bli billigast, hur man gör, och vart man kan leta?

 • Svar på tråden Vad kan vi spara på och vart hittar man det?
 • Äldre 11 aug 14:43
  #1

  Glömde skriva att vi har vänner som är proffsfotografer som nog kan ställa upp för en symbolisk summa eller en gåva!

 • Äldre 11 aug 16:38
  #4

  Maten är jättesvår för oss efter som vi inte är överens! vi har dock en vän till familjen som jobbat med catering som vi hoppas kan tänka sig att hjälpa oss med matbeslut och vara huvudansvarig i köket så blir det "hemlagat" i lokalen..

  Min styvmamma är scrapbookare och har massa små grejer hemma så förhoppningsvis så behöver vi inte köpa allt från grunden. Och mina 3 systrar är också pyssliga och kommer få hjälpa oss att göra dem. 

  Blommor tänker jag iallafall att det är fint att dekorera med ängsblommor. I brudbuketten skulle jag vilja ha pioner.. och det är det säsong för då. 

  Mannen tänker att hyra är det billigaste, men jag vet inte. Kollat runt och i vissa fall är det ju billigare att köpa begagnat. vilket jag inte är emot. mannen vill nog hyra oavsett. 

  De är redan inofficiellt pratade med. Och de vet att vi skulle ställa upp med samma sak. men vi ska såklart kontakta dem igen nu när datumet är satt! 

  I så fall skulle det bara bli en ring till mig, och jag är helt för en billigare ring. skulle nog känna mig alldeles för nervös om man gick omkring med 10 000+ på fingret. Och när jag tittat närmare så faller jag för de billigare. Men allt beror ju på hur de sitter på. För min del behöver det inte ens vara äkta fina stenar.. bara den passar mig!

  Hår och smink är jag kluven till. Jag kan bli en onödig perfektionist om jag ska fixa sånt själv när jag är nervös. Håret MÅSTE jag ha nån hjälp med. Sminket kan jag fixa själv bra bara jag får hjälp att säga till när det är nog och bra. 
  Funderar på om jag skulle gå till min frisör hemma för en vanlig klippning (hon har klippt mig i 10 år nu) och då kan jag ju rådfråga henne om frisyr tips! 

  Brudfölje vet jag inte om det blir. Skulle ha så svårt att välja nån. Och hade det blivit det skulle det nog vara systrarna och de är förinställda på att isof köper de det själv. De vill ändå klä sig i vårt färgtema...

  Kyrkligt blir det ju, och som tur är finns det jättemånga fina och billiga lokaler i området där vi vill gifta oss! Vi ska ta en tur och kika på dom senare denna månad! 

  Precis! Vi har räknat ut att vi med granit kommer kunna spara ihop ca 50 000 själva, och får vi nått bidrag av familjen är det bara en bonus! 

 • Äldre 11 aug 16:39
  #5

  Men hur är det! Är buffé det billigaste?

  Mannen påstår att det  skulle bli dyrare efter som det är mer mat.... Eller att det blir för billigt för man måste spara in och servera det allra billigaste då...

 • Äldre 12 aug 21:47
  #8
  tellinor skrev 2014-08-12 16:20:10 följande:

  Vi gifte oss nu i helgen och vi hade buffé. Blev mycket lyckat ticke jag och vi var runt 70 personer men jag beställde mat till 63 och nu är hela kylen full av mat.

  Man kan spara ganska mycket på drickan om man åker till Tyskland, ja beroende på vart man bor i landet


  Just alkohol ska vi inte köpa in, men har hört om Tyskland ja...

  Oj, beställde ni till färre?
 • Äldre 13 aug 15:33
  #10
  ViskesLopme skrev 2014-08-12 22:20:31 följande:

  Vi tänker lite som er. Vi kommer bjuda ca 60 med en budget på 35000 ungefär.


  Vi har tänkt hyra en bygdegård. Oavsett pris så skulle vi nog valt en naturnära bygdegård.

  Vi har bestämt oss för buffé som vi troligtvis gör själv. 
  Men om vi skulle bjuda 120 hade nog vi prioriterat catering i budgeten.
  Av bekanta har jag hört att man inte ska snåla på "personal" så ta en eller två mer än vad man tror behövs. Speciellt om ni tänker som oss och tar hjälp av ungdomar.


  När jag börjar räkna så blir kostnader som smink, underkläder, spraytan (?) m.m rätt dyra i längden så bäst är nog att höra med bekanta, önska sig presenkort till jul och födelsedagar och sprida ut kostnaderna. Utifrån mig själv vet jag att en vanlig bh oftast blir 500kr när man har en ovanlig storlek så ett fint set för bröllopet blir nog riktigt dyrt... Så det kan jag köpa innan.
  Vi har massa vänner och släktingar som verkligen hjälpa till (praktiskt) så vi känner att det kommer gå  bra. Som er är vi musiker och har en vän som är fotograf. Ljudsystem kan vi nog låna med. 


  Bygdegårdarna kring där vi ska vara kostar mellan 500-1000 kr för hela helgen, vi har även möjlighet att vara gratis i mannens hemförsamlings lokal, men där var vi nyss på bröllop för vänner som kommer på vårat, så man skulle vilja ha nått "eget". 

  Vi kommer låna in hjälp även där från församlingen. Våra andra vänner som gift sig i området har fått gratis hjälp från församlings medlemmar (vuxna) så det kommer vi nog också få! 

  Vi kommer önska oss pengar till budgeten i jul och födelsedagspresenter. Hår ska jag kolla men hjälp av en vän som fixat bröllopsfrisyrer förut. Smink är jag duktig på själv, bara jag får hjälp att säga att det räcker nu (blir lätt "perfektionist" när jag blir nervös). PA och ljud får vi låna för max en 500 hunka av församlingen! 
Svar på tråden Vad kan vi spara på och vart hittar man det?
Logga in
Bli medlem