• Äldre 3 Aug 18:34
    4606 visningar
    8 svar
    8
    4606

    Redo och mogen för äktenskap?

    jag tycker såhär: huruvida ett förhållande är seriöst eller inte beror helt på vilka intentioner man har - är man ute efter bara liksom.. en fling, ja men då är risken stor att det kanske bara blir det, medan är man ute efter ett seriöst, längre förhållande så är ju chansen stor att det blir det! sen kan ju självklart en fling bli mer seriöst så att säga. 

    men en sak förstår jag inte med din vän - att h*n vill "leva" lite så att säga.. dör man när man gifter sig? blir man en tråkig gammal människa av att bli gift? FÅR man inte resa, parta, äventyra när man är i ett äktenskap? nä. så jag tycker det är en otroligt dålig ursäkt att dra om man vill undvika äktenskap. sen kan det ju vara svårt att "leva" lite efter man skaffa barn, om än det absolut inte är omöjligt, men det är ju en annan milstolpe. 

    det enda jag tycker är skillnaden på ogift och gift är att 1 - mest troligt har du fler än en ring på ditt vänstra ringfinger (inte jag dock hehe) 2 - du har troligen bytt namn - 3. din make/maka ärver dig. typ. sen visar man ju självklart att "kolla här! vi har valt varandra! och tycker ni att det är rätt, välkommen att fira med oss och vara del i vårt liv. ni andra kan ta er i brasan!". liksom. det är väl så jag känner inför mitt kommande äktenskap. 

    sen är det ju självklart att man kan vara oredo (ja vi pratar så här haha) för ett äktenskap, det betyder dock inte att man inte är redo för ett förhållande. äktenskap ÄR ett stort steg, och det blir roligare om man är redo för det. man kan ju ändå från start känna att "den här människan vill jag leva med resten av mitt liv", men att man inte känner att tiden är rätt för äktenskap, ja men det gör ju inget. 

    vet inte riktigt vad det blev för inlägg, har åsikter, men har svårt att argumentera för dem. :P 

Svar på tråden Redo och mogen för äktenskap?