• Kotten

    Umeåbrud 2015

    Plättis skrev 2015-04-08 09:20:35 följande:
    Jag har varit i kontakt med både Högtidskläder och Mofidas syateljé för att fixa min klänning, och jag fick ett lite mer professionellt intryck av Högtidskläder. Om det är mindre ändringar skulle jag absolut kunna tänka mig att gå till Mofida också. Hon håller till på Marieberg om jag minns rätt. Om du vill ha hennes mejladress kan du skriva pm så skickar jag den
    Mirred skrev 2015-04-08 08:47:36 följande:
    Vi skrattade lite åt hindersprövningen, särskilt på den punkten när man ska fylla i om man är släkt el inte....min m2b är adopterad från Indien så vi skrattade endel!
    Då är det bara att kryssa lugnt, ju  
    Ändrar högtidskläder klänningar som inte är köpta där?
  • Kotten

    Bah. Jag behöver råd. 


    Vi börjar vela (efter ett antal pikar av olika slag från diverse delar av vår familj) över om vi ska bjuda in fler, alltså dom delar av våra familjer och släkt som vi har skurit bort för att vi i grunden vill ha ett litet bröllop. D

    et handlar både om känsla (vi vill hålla det anspråkslöst, litet och lättsam stämning) men också lite grand om ekonomi även om vi skulle kunna lösa kostnaden för fler deltagare. 


    Men nu vet vi verkligen inte, hur förhåller en sig till sånt här?

  • Kotten
    Mirred skrev 2015-04-14 09:03:25 följande:
    Känner igen det där, men vi har gjort så att vi har dragit en gräns, man kan inte bjuda ALLA!!!! Kör på dem som ni vill ha, det är ERAT bröllop!!!
    Jag vet men det är så sjukt svårt. Det är ju inte så att vi ogillar människorna vi inte bjudit det skulle bara bli fler än vad vi tänkt oss. Hur fasiken stänger en av andra människors åsikter?
  • Kotten
    Plättis skrev 2015-04-14 11:46:38 följande:

    Vi hade samma problem tidigare, och vi valde att ge efter och bjuda in allihop. Det blir väldigt mycket dyrare, men å andra sidan är det ganska trevligt att veta att alla vi bryr oss om kommer vara där på bröllopsdagen. 
    Jag blir lite besviken på våra familjemedlemmar som inte respekterar vår önskan om hur vi vill ha vårt bröllop, utan säger "så här måste ni göra". Det får mig bara att tappa lusten och inte alls se fram emot bröllopet på samma sätt. Våra yngre släktingar och vänner (alltså i vår ålder) försöker fortfarande påverka oss att göra si eller så med middagen och festen, och jag kommer antingen bli jättearg och börja skrika åt folk eller bara sluta planera eftersom det inte kommer bli som jag önskar i vilket fall. 


    Det är verkligen inte lätt. Vi ska bestämma hur vi gör ikväll. Vi har varit ganska ärliga mot dom vi inte har bjudit eftersom dom ändå kommer få reda på det förr eller senare liksom. Vissa är fantastiska av våra inbjudna men andra vette fan. En undrar ju också om det kommer bli konstigt att bjuda in en andra vända typ "vi är sur över att vi inte blev inbjudna först, men nu duger vi typ"
  • Kotten

    Efter många om och men (bland annat så visade det sig att jag glömt spara texten till vår bröllopsinbjudan i något dokument) så har vi nu bjudit in ytterligare 26 personer och hoppas nu att eventuellt gnäll upphör och att folk istället blir glada över att bli inbjudna. Vi har en plan för alla våra dekorationer, ringarna är beställda, jag har börjat leta kofta/sjal till min klänning (någon som har tips på en snygg vit sjal?), min sambo har börjat tänka på kostym/skor/slips och vi har börjat landa i en plan för maten. Det går långsamt men säkert framåt. 

  • Kotten

    Nu har folk äntligen börjat OSA:a på allvar, en del lämnar dock lite halvoklara svar om till vad och hur dom dyker upp men vi får väl ställa kontrollfrågor. Men skönt att folk äntligen börjar svara. 

  • Kotten

    Nu har folk äntligen börjat OSA:a på allvar, en del lämnar dock lite halvoklara svar om till vad och hur dom dyker upp men vi får väl ställa kontrollfrågor. Men skönt att folk äntligen börjar svara. 

  • Kotten

    Vi har hämtat ut våra ringar och jag är väldigt nöjd. Dom är mycket fina! =D


    Min sambo har landat i att använda en kostym han redan har men investera i ny slips, ny skjorta och snygga skor. Det känns riktigt bra =)

  • Kotten
    Hanna80 skrev 2015-05-04 12:43:22 följande:
    Idag är det två månader kvar till den stora dagen! Dessa skor ska jag ha då. Under vigseln ska jag ha de blå skorna. När fötterna blir trötta byter jag till de vita ballerinaskorna utan klack. Känns skönt att ha löst det problemet. :)
    Var har du hittat dom vita ballerina skorna? Dom var väldigt söta.
  • Kotten

    Fantastiska fina smycken!

    Jag har bestämt vilket halsband jag ska ha (min pappa har gett mig ett smycke som är gjort av guld från hans smycken, min mamma och min farmor), jag ska lämna in det för rengöring + eventuellt lämna in tre olika guldkedjor och göra om dom till en längre för det blir snyggare med själva smycket. 

    Jag har förhoppningsvis mutat min sambo att ge mig någon form av enklare armband i guld innan bröllopet också som jag kan bära.

    Det jag har kvar är örhängen, jag har ett par guldörhängen eller rättare sagt ett örhänge då det andra försvunnit som jag funderar på att se om det går att göra ett till likadant så jag har två igen, det skulle vara fint att bära dom då jag har fått dom av min pappa. 

  • Kotten

    Efter en helg i Umeå har vi äntligen börjat komma någonvart i planeringen igen efter ett tags stiltje. Min planeringsnojja och oro över att inte hinna planera allting börjar äntligen släppa. Min syster var också med oss och kollade på lokalen igen i lugn och ro. 

    Vi har bestämt ungefär vad vi ska äta, varifrån det ska beställas och hur maten ska serveras. Vi har börjat skriva handlingslistor över saker som ska handlas (många småsaker blir det). Vi har en lista över vad vi ska dricka så det ska bara handlas allt eftersom.


    Vi har gjort en plan för fotografering och förhandlat om fotograferingsarvode (det blev mycket rimligt) och halva dagens tidsplan är färdig. Musiken till vigseln är spikad även om vi när vi får präst ska bestämma ordningen på psalmerna.


    Alla dekorationer är färdighandlade även om alla dekorationer inte är färdigpysslade så känns det skönt. Mina kläder är typ färdiga och klänningen är inlämnad för ändringar, jag behöver styra upp ett par bra och snygga skor. Min sambo behöver ta tag i att styra upp sina kläder också (oklart hur en ska jaga på honom för att han ska styra upp det). 


    Det vi inte spikat är program för kvällen eller alla delar i underhållningen, vi har inte heller bestämt exakt hur vi ska sitta i lokalen. Den senare delen får vänta tills vi har haft sista anmälningsdag. Det är säkert tusen andra saker som heller inte är klara men mycket börjar bli klart. 

  • Kotten

    Woho! Vi har en präst - fantastiskt skönt att veta att det typ börjar bli klart kring vigseln. Jag har varit lite orolig över att det har dragit ut mycket på tiden, det är ju skönt att få klart sån här innan semester och liknande. 

  • Kotten
    Mirred skrev 2015-05-23 19:33:01 följande:

    Vart beställer ni era festnätter ifrån?


    Festnätter? 
  • Kotten
    Plättis skrev 2015-05-25 11:17:56 följande:

    Jag tolkar det som festhäften  
    Vi har inte bestämt om vi ska ha det än, men i såna fall kommer vi skriva ut dem hemma. Annars kan jag rekommendera GelatoCloud, men då är det en fördel om man kan designa själv. Det är galet billigt att trycka via dem, vi beställde inbjudningarna därifrån. Men jag höll på att bli tokig när vi skulle skicka in filerna på tryck eftersom jag fick göra om dem flera gånger för att passa.


    Så klart. Jag fick inte alls ihop det.

    Jag kommer göra väldigt enkla själv i word som vi sedan skriver ut själva. Vi har inte tänkt oss något avancerat eller långt. :)
  • Kotten

    Nu är det snart dags! Helt crazy att tiden går så fort.

    Idag ringde jag och korrigerade det sista i vår matbeställning, vi fick vår sista gäst som tackade ja igår (trots sista dag att svara 1/7 så har vi fått jaga ordentligt, mycket tråkigt). Vi saknar fortfarande besked från en del om middagen kvällen innan som vi också bjudit in till med samma sista svar datum. Lite oklart vad vi gör med det här, om vi utgår från att folk inte dyker upp eller om vi ska utgå från att folk dyker upp och förväntar sig mat.

    Jag har också bokat ansiktsbehandling + färgning och fransar och bryn, krånglat flera turer med min hårklippning och färgning pga sommarstängt, ny frisör osv. Men nu ska allt vara bokat och klart.

    Kvinnan som ska ändra min klänning skulle ha hört av sig kring den 25 juni, idag påminde jag henne per telefon. Hon lät lite förvirrad och sa att hon hör av sig typ på torsdag. Jag måste ha klänningen för att köpa skor + BH och det börjar bli tight. Dessutom lämnar vi Stockholm under helgen för att hämta bil vi ska i och till Umeå i för att sedan åka till Umeå. Så ja, jag hoppas hon ringer så jag kan hämta klänningen på torsdag. 

    Vi har väldigt sent tillfrågat två personer om att vara brudtärnor, en har tackat ja och den andra har inte sagt något alls. I uppdraget ingår att vara behjälplig i kyrkan och läsa varsin bibeltext, vi har inga andra förväntningar eller uppdrag kvar. Min ena syster har fått i uppdrag att vara programansvarig och hålla i kvällen. Det blir nog bra.

    Min sambo hade sin svensexa för två veckor sedan (som hans syster och en av hans äldsta vänner styrde upp), mycket lyckat och han hade jätteroligt.
    Själv verkar jag inte få något, jag har förstått att mina systrar inte kunde enas om vad dom skulle göra. Vi fick en gemensam liten överraskningsmiddag med lite aktiviteter av mina två yngre systrar i freadgs (jag har fler äldre) och min pappa. Väldigt fint fixat av dom men känns lite tråkigt att inte få någonting bara för mig... 

    Men överlag är det så himla mycket kvar att göra, saker en inte tänkt på eller så. Jag har i all planering glömt att beställa min brudbukett men det verkar lösa sig.

  • Kotten

    Nu har både jag och mannen kläder och skor. Jag ska eventuellt införskaffa en annan bh men hittar jag ingen så har jag en som fungerar utmärkt. Jag har också alla smycken klara. Det känns skönt att såna här stora grejer börjar bli klara. Jag ska bestämma vad jag ska göra med mitt hår och eventuellt köpa något att ha i håret.

    Vad ska ni göra med håret?

  • Kotten

    Jag blir så trött, folk har tackat ja till bröllopet men verkar nu inte dyka upp vilket inte meddelas oss utan andra i min släkt. Lite tröttsamt och svårhanterligt. Vad ska vi göra?

  • Kotten

    Mycket oklart hur vi ska hantera det här. Jag ska nog försöka få någon annan att styra upp det här. Jag blev så trött av det här krånglet, jag har liksom inte tid eller ork (vaknade också rejält förkyld). Samtidigt som det känns onödigt att betala mat osv för folk som eventuellt inte kommer så det känns ju värt att försöka få koll.

  • Kotten

    Så tröttsamt med folks velande.

    Jag och min sambo är fortfarande rejält förkylda. Vi har gett oss själva en vilodag ytterligare innan vi påbörjar packandet och resandet till Umeå. Det betyder en dag mindre till att förbereda på plats men vi får vara effektiva och lösa det. Fler har erbjudit sig att hjälpa till och det får bära eller brista. Vi får lösa det helt enkelt.

Svar på tråden Umeåbrud 2015