• Ninjara

    Umeåbrud 2015

    Ja jag gillar verkligen serien, skojade med kärleken att han skulle köra på samma frisyr som Ragnar. Skägget skulle han nog kunna fixa men den långa flätan får han problem med.



    Alla dessa val...när man har suttit och planerat så har man ju suttit med monopolpengar och sett både det ena och andra men nu när man ska göra slag i planerna och hålla sig till en budget så får man som sortera bort en hel del. Bara underkläderna är ju en hel historia för sig. Man vill ju inte köpa något heller som man sedan inte kan ha för att man köpt den för tidigt.

  • Ninjara

    Är det någon av er som har funderat på om ni vill ha en Cake Topper?

    Jag ska absolut skicka honom till Rapunzel. Senast idag har han kommit på idén att han ska spara hår och skägg så han ser ut som en sjöbuse. Passar iofs bra då ha är skeppare på fritiden. Tror att jag får skicka han till Wixners...funderar på att ge honom det i julklapp. Så han får gå till en riktig barberare och att någon annan än jag som klipper honom. Inte så jättesvårt då han har rakade sidor, ungefär som Ragnar fast utan den långa flätan. Men tror att det ändå kommer att se mer välvårdat ut om han går till en riktig frisör.

  • Ninjara

    Ja gösses! Vilken grej, kul för den som går längst bak och ska hålla i släpet. Kan inte se så mycket.

  • Ninjara

    Det är väl på Socialize de är så duktiga på kött och närproducerat?

    Lite nyfiken, vi är ju alla olika men vad var det första ni planerade in? Förutom datum så klart?

  • Ninjara

    Jag funderar på att starta en utmaning, om ni vill? Det jag tänkte mig är att vi försöker välja en må bra sak som vi försöker hålla till nyår.

    T.ex. jag som jobbar med händerna och tvättar dom säkert 4000 gånger per dag (lite överdrivet men ofta är det) skulle verkligen behöva bli bättre på att smörja in dem med både kräm och olja. Jag är verkligen skitdålig på det och resultatet blir ju att mina händer och naglar ser ut därefter. Inte så roligt då man vill vara mjuk och fin om händerna.

    Kanske ni andra har en annan sak som ni känner att ni skulle vilja sköta om mer?

  • Ninjara

    Gästlistan tyckte vi var absolut svårast. Det är ju inte så att man vill dra en gräns på hur många man blir man har faktiskt inte något val. Ryms det inte fler så gör det inte. Sedan ska man ju ha råd också, oavsett om man har kuvärtavgift eller inte så ska man ju ändå lägga ut pengarna.

    Nu har vi satt deadline på våra inbjudningskort som ska vara klara för att skickas ut inom 1 månad. Fick lite hybris förra veckan då en arbetskompis sa att "ja nu är det ju inte så länge kvar, det är ju bara lite mer än ett halvår"...PEPP!!!!

    Har satt ett viktmål nu som gör att om jag ska nå min målvikt är det minst 0,5kg minus tills det är dags. Bara att kämpa på. Har gått ner 17kg sedan januari i år så jag håller tummarna att jag ska lyckas hela vägen.

  • Ninjara

    Min underkläder och skorna är inhandlade. Underkläderna köpte jag på Ingrids där jag fick riktig kanonservice och med i mitt fina paket fick jag med ett strumpeband helt gratis. Skorna ett par vita i mjukt läder och med klack köpte jag på skocentrum. När det börjar närma sig så kommer jag att köpa ett par vita sneakers som jag kan stuffa i om jag får ont i fötterna. Vita eller knall röda, har inte riktigt bestämt mig.

    I december ska jag förbi högtidskläder och beställa min klänning. De har som önskemål att man ska komma i alla fall 6 månader innan datum för att beställa klänningen så de hinner få den och så att man har tid att ändra något om det skulle behövas.

    Vidare har vi äntligen fått skrivaren att skriva ut som vi vill så snart kommer vi att kunna fixa våra inbjudningskort och skicka ut dem.

    Tycker att det är grymt roligt att vi har den här tråden där man kan läsa om en massa tips, tankar, funderingar från er andra.

  • Ninjara

    Man får ringa eller titta förbi där för att boka en tid då man får komma och prova klänningar. Man kan alltså inte bara kika förbi och få kolla klänningar utan det är tidsbeställning som gäller.

    När man sedan har hittat sin modell beställer de den efter mått som de tar på en. Vart klänningarna görs beror lite på vilket märke man väljer. Som jag förstår det så syr de inte upp klänningarna på plats då de skulle bli alltför dyra. De kan däremot göra ändringar om det skulle behövas. När jag frågade vad prisskillnaden skulle bli så sa hon att en klänning som sys upp utomlands (som liknande de på internet) så hamnar priserna på alltifrån några hundringar (om man köper de på internet) till några tusen. Klänningen jag har kollat på kommer från Tiffanys och kommer att kosta ca 5500. Självklart kan de kosta hur mycket som helst, allt beror på vad man väljer.

    Jag tycker att hon på högtidskläder verkar jättetrevlig och bra att ha att göra med. Hon försäkrade att klänningarna de tar hem synas i sömmarna så de verkligen håller kvaliteten och inte är felsydda.

  • Ninjara

    Plättis, vill ni ha en lokal med restaurang, personal och hela den biten? Annars vet jag att Annas Fest & Mat brukar kunna ordna med hela paketet. De har tips på lokaler, kan laga maten, servera den och hitta underhållning m.m. Vi anlitade dom till en firmafest på mitt förra jobb och vi sa vad det fick kosta per person och då kom de med ett förslag på vad de kunde hitta på.

  • Ninjara

    Deadline att få i ordning inbjudningskorten är nu satt till 23 november för utskick dagarna efter. Känns helt vansinnigt häftigt att det börjar vara nära.

    Tänkte ringa och boka tid nu för att måtta upp klänningen. Funderar på att antingen ta med mig bara min syster eller mamma eller för all del bara vara själv så jag riktigt får känna efter så att jag verkligen får den klänningen jag känner att jag trivs i.

  • Ninjara

    Inbjudningskort är klara och skickade. Grymt roligt nu att få höra att anmälningar redan börjat trilla in. Men nu börjar det pirra ordentligt i kroppen. Jag hoppas att julen blir långsam då det känns som att det bara är den kvar innan det är dags att börja sätta ordentligt med fart för att hinna med allt. Vi har däremot gjort ett aja baja men inbjudningarna då vi inte bjudit in två respektive till personer vi knappt visste om de hade respektive. Men så är det att alla inte får plats. Ja vi får se om det blir livat i lilla lådan framöver.

    Menyn börjar sätta sig också. Som det lutar mot nu så ser det ut som följande:
    -Mingel: smördegssticks, brushettamuffins, candy corner
    -Förrätt: västerbottensostcheesecake med kalixlöjrom
    -Varmrätt: Buffé med bland annat kyckling med fikonmarmelad, inkokt lax, rökt älgkött, potatisbakelser, 
    -Dessert: Bröllopstårta med belgisk chokladbotten, hjortronpannacotta, chokladmousse och champagnemousse

    Klänningen är också beställd och nu är det bara att hålla vikten och gärna gå ner några kilon till så kommer den att kännas mer än perfekt.

    Ringen är också färdig och ohh my god så djävulens snygg den blev. 

    Svårast för mig nu är att hålla ihop med allt som ska ordnas och fixas och om det bara vore det till bröllopet så skulle det vara lugnt men det är ju tusen miljoner annat hela tiden så det känns som att jag bara vill sova och sova. Mensen har total kvaddat och kroppen är allmänt i olag. Lite lätt stressad kanske...Tur i all oturen att jag har bröllopet att grotta ner mig i då det känns så fantastiskt roligt.

  • Ninjara

    Hur har ni tänkt med planeringen under dagen? Det är så många som ska göra olika saker. Ska man försöka göra en tidsplan och ge till en kontaktperson? Hur ska man få alla som ska hjälpa till/vill hjälpa till att veta hur det ska vara. Nu känns det lite som att jag har involverad så många för att inte någon stackare ska få slita för mycket och det känns lite som att det är många att hålla ihop.

    Utöver det är jag jättenöjd med all planering inför bröllopet och om 4½ är vi gifta.

  • Ninjara

    Tänkte ha bröllopsfrukost med mina brudtärnor på morgonen. Måste bara klura ut vad som blir en perfekt frulle. Minicroissanter, jordgubbar, skumpa...

  • Ninjara

    Jag kommer att ta blommorna från Berghems Blommor. Har varit runt och "känt" efter hur jag tycker att service, viljan att göra något speciellt, kollat bilder och erfarenhet. Tycker att de varit mest tillmötesgående där. Men innan dess så satt jag och valde mellan Löfgrens nere på stan och blommaffären på NUS enbart p.g.a. bilder så även där tror jag att de är duktiga. Vet en del som varit på Holmsunds blommor också.

    Tårtan är så himla viktig för mig då jag jobbar som konditor själv så skulle aldrig lämna över den till någon jag inte känner eller som jag inte tycker har 100% ok produkter i övrigt. Nu vill jag inte snacka skit om konkurrenter men känner att man får välja lite efter vad man är villig att betala för. Kommer att göra basen själv och alla dekorationer men monteringen kommer en av mina superduper duktiga medarbetare att göra då det inte finns en chans i h-vetet att jag skulle hinna montera ihop en 80 bitars bröllopstårta på bröllopsdagen. Skulle få hybris då jag vet hur galet mycket tid det skulle ta och hur petnoga jag är. Vi har i alla fall bestämt oss för en belgisk chokladbotten, chokladmousse, hjortronpannacotta och campagnemousse. Tårtan kommer sedan att dekoreras i färgtemat rött, vitt och guld.

    Våra övriga dekorationer för lokalen är i princip klara. Känner lite som fler skrivit att man skulle kunna gå bananaz men får försöka hejda mig. Kommer att dekorera vita blockljus med guldig dekor, sedan så har vi vita dukar, tunn genomskinlig guldfärgad löpare, röda metallicpärlor på band, röd konfetti, röda servetter som kommer att knytas om med ett rött band med ett vitt pappershjärta (som vi skrivit namn på för bordsplacering). Har också köpt ett helt gäng med röda värmeljus. I övrigt har vi inte tänkt så mycket dekoration förutom lite blommor och så klart bordsplaceringstavlan.

    Drömmer gör jag lite nu och då och oftast är det att jag har hittat de perfekta 80 st helt onödiga svindyra sakerna som jag bara måste ha. Min kärlek har drömt att han inte köpt sina kläder än och det har varit kvällen innan bröllopet...

  • Ninjara
    AmandaIsholt skrev 2015-01-12 21:49:44 följande:

    Hej på er alla blivande brudar! :)

    Jag gifter mig med min älskade fästman den 8/8-2015 på Skeppsviks herrgård i Sävar.
    Vigselförrättare är bokad, likaså fotografen som kommer att fotografera oss innan vigseln och under vigseln. Under förberedelserna samt på bröllopsfesten kommer vi att be vänner som är fotointresserade att ta bilder för att dokumentera dagen. Klänningen är uppsydd och klar här i Stockholm där vi bor.

    Nästa steg för mig är att boka frisör, har prel.bokat en salong i Umeå som tar 3100 kr för hår, make-up, styling av brudgummen inför fotograferingen. Är det ett ok pris? Finns fler tips om frisörer i Umeå-området? Att boka florist är också något som jag ska börja kolla upp. Tips vad gäller detta mottages tacksamt :) Vad är viktigt att tänka på? Våra temafärger för bröllopet är ljuslila än så länge, någon färg förutom vitt som ni tycker passar till det? Jag tänker att brudbuketten ska reflektera temafärgerna, så lila, vitt och alt. någon fler färg.


    3100 är ju ett kanonpris!!!

    Något jag fick tänka på angående blommor var att först hade vi en tanke om att ha blått färgtema men det finns tydligen inga naturligt riktigt blå blommor. De är i så fall färgade och kan fläcka av sig på kläder. Inte så roligt. Men ljuslila låter ju skitsnyggt, silver passar kanske till, stålgrått...
  • Ninjara


    Vi har valt denna bukett fast vi kommer att ha den i rött och vitt istället så den följer färgtemat. Kommer att ha röda corsager till min kärlek och vår bestman. Tärnorna kommer att ha röda buketter med rosor.

    Funderar på att köpa ett gäng rosor, klippa av och sätta i små vaser på borden. Känner mig lite osäker på bordsdekoreringen...hur ska man få det att se lagomt tjusigt ut så det inte blir för mycket/lite.
  • Ninjara

    Pioner är ju helt vansinnigt fina. Ville först ha en sommarbukett tills det gick upp för mig att nä maj i Umeå är inte per automatik sommar i Umeå. Inte sommar bland odlarna heller tydligen så varken pioner eller liljekonvaljer finns då. Eller ja de finns men kostar nåt djävulusiskt.

  • Ninjara

    Jag har beställt själva buketten, 2 corsager och 6 st tärnbuketter och det kommer att gå lös på ca 4000:-. Höll på att få skrämselhicka först men det är inte billigt med brudbuketter...

    Man kan nog så klart beställa en festbukett och få det billigare men tror inte man har så mycket att säga till om då i jämförelse med när man beställer brudbukett.

    Jag vet inte hur det är inom andra områden med det där att inte säga att man ska ha något till bröllop. Vet bara att för mig så lägger man ner så mycket mer tid på bröllopstårta än på vanliga tårtor. Men självklart ska man se till att man får det man betalar för. Skulle jag av någon outgrundlig anledning inte vara nöjd med blommorna, om de är vissna, så kommer jag att begära ett mindre pris.

    Alla kostnader drar som ihop sig fort... 

  • Ninjara

    Jag valde Berghems Blommor. Tänkte att de är nära där jag bor och den som ska hämta blommorna slipper köra in till centrala stan. 

    Min M2B ligger just nu i tankarna om en svart kostym men det har även svängt mot smoking och mörkblå kostym. Han vill däremot ha den mer cool i designen än klassiskt dressad. Hans kläder är nästa punkt på tur. Vi funderar på att gå till Gregers och kolla där på deras utbud. Tycker att de brukar vara snyggt klädda de som jobbar där. 

Svar på tråden Umeåbrud 2015