• Äldre 21 Jul 22:39
  5020 visningar
  15 svar
  15
  5020

  Hur vet man?

  Hur vet man hur mycket pengar man vill lägga på ett bröllop?

  Jag och min fästman satt idag och gjorde en översikt över hur vårt eventuella bröllop skulle se ut, och därmed även vad det skulle gå på. Är det verkligen värt 50.000 kr för en enda dag?
  Varken jag eller han vet hur vi vill ha det riktigt. Vi vill gifta oss av den enaledningen att vi vill dela efternamn och vara budna till varandra på alla sätt och vis. Men vill vi ha ett stort och dyrt bröllop?


  Hjälp!

 • Svar på tråden Hur vet man?
 • Äldre 21 Jul 22:54
  #3
  AkJ skrev 2014-07-21 22:49:54 följande:

  Hm. Skulle vilja svara "man bara vet", för så var det för oss. Vi började med gästlistan: vilka vill vi ska vara med? Det fick bestämma storleken på bröllopet. Sen hade jag några krav: absolut inte buffé, ska designa egen klänning tex, och han hade några krav: måste vara påkostat grafiskt material, måste vara öppen bar tex, och så utgick vi från det. Vi sa också att vi inte skulle ha någon fast budget, utan bestämma från fall till fall. 

  Så mitt tips är nog att "räkna baklänges". Vad vill ni absolut ha med? Är det bara för att få gemensamt efternamn etc kanske ni ska ha något billigt och enkelt? Är festen viktig får det sätta ramar och så vidare. 


  Tack för ditt svar!

  Vi har två alternativ, den ena är att bjuda 34 personer (litet men inte särskilt intimt) men då drar det genast iväg pengamännsigt. Det andra alternativet är att vi gifter oss utomlands, bara han och jag. Och har en fest några månader senare.


  För vems skull gör man allt egentligen? Uhhh!  

 • Äldre 21 Jul 22:56
  #4
  JW2014 skrev 2014-07-21 22:53:50 följande:

  Det handlar ju om vilken inkomst och hur stort sparande man har. Jag tycker att man aldrig ska behöva tömma sparkontot för en dag. Dom pengarna kan behövas vid sjukdom/ vattenläcka eller tusen andra akuta saker ;)

  Har man 2 fasta inkomster och 200 000kr på sparkontot så är 50 000kr kanske inte så mycket att lägga på ett bröllop. Är man studenter/låginkomsttagare med ett tomt sparkonto så är kanske 20 000kr för mycket att lägga.

  Vi hade vårt drömbröllop och sparade inte in på något som vi verkligen ville ha. Bjöd på allt + boende för gästerna. Vi tog kanske 1/4 av vårt gemensamma sparande till vårt bröllop och det var lagom för oss.


  Men frågan är egentligen vad som är ens drömbröllop?


  Önskar att jag hade drömt om att gifta mig sedan jag var liten, då hade man kunna anpassa budget och tid till att uppfylla denna dröm. Men nu står vi ju som två frågetecken. Vad vill vi?

Svar på tråden Hur vet man?