• Svårt att välja ring

  Ons 16 jul 2014 23:21 Läst 902 gånger Totalt 2 svar
  Ons 16 jul 2014 23:21

  Jag har så svårt att bestämma hur min vigselring ska se ut!

  När vi förlovade oss designade vi våra egna ringar, och det ska vi göra igen nu. Min förlovningsring är tung och massiv, i rött guld och med fyra safirer (vi hade varit ihop i fyra år då) tätt bredvid varandra. Tittar man snabbt ser det mer ut som ett "safirband".

  Min tanke har alltid varit att ha precis samma dimensioner på vigselringen: lika tung och massiv, i rött guld och så 10 safirer (vi har varit ihop i tio år nu) med en diamant i mitten (för äktenskapet). Fortfarande med stenarna som i ett band, 5 safirer - 1 diamant - 5 safirer. 

  Men. Genom en släkting har vi fått tag på en guldsmed som hjälper oss nästan gratis. Dessutom har svärmor gett oss väldigt mycket guld (arvegods) som vi smälter ned och använder (det gjorde vi till förlovningsringarna också). Guldsmeden tar bara 100 kronor per safir (!). Och då har jag tänkt att man kanske skulle "passa på"? Göra som en alliansring med safirer runt hela och så en diamant i mitten. Fast då försvinner ju symboliken med tio stenar för tio år. 

  Det är ju verkligen ett galet lyxproblem. Har någon några tankar eller åsikter?

  Förlovningsringen:


  Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
 • Tor 17 jul 2014 05:55 #1

  Gör en halvalliansring av det :) Det är ju ändå ingen som kommer se safirerna som sitter på insidan. Onödigt att betala för nåt som inte syns ;) Vigselringen som jag spanat in är en halvallians med 14 st pyttesmå diamanter. Så om safirerna är lite större så borde ju 10 såna och 1 diamant bli alldeles lagom.

 • Tor 17 jul 2014 19:37 #2

  Jag är ju rätt velig angående detta (som märks) men du har helt rätt i att fler stenar ändå inte syns och att detta ju innebär att symboliken med 11 stenar stannar kvar. Tack!


  Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll