• Plättis

    Han har åkt på semester med sitt ex

    I början av mitt och min sambos förhållande hade han flera nära kvinnliga vänner. De umgicks på tu man hand och jag blev aldrig inbjuden att vara med. Jag erkänner att jag blev svartsjuk, men med tiden förstod jag att för honom spelade det ingen roll om det handlade om en kvinnlig eller manlig vän, alla är bara vänner för honom. Det var dock inga ex, han har ingen kontakt med dem, men han har en talang för att skiljas som vänner (inte som jag och mitt ex...). 

    Allt eftersom vårt förhållande mognade så föll de kvinnliga vännerna bort. Kanske för att de hade varit intresserade av honom och insåg att han inte längre var ett alternativ, eller för att jag blev viktigare för honom än tjejkompisarna. 

    Jag håller med om att det är brist på respekt att åka på semester med ett ex, men samtidigt är det väldigt viktigt att du är tydlig med vad du känner. Som PiaB skriver så behöver du inte tvinga honom, men du kan säga vad DU känner. När jag och min sambo hamnar i hetsiga diskussioner om respekt eller tillit så säger jag "Hade det varit mitt beslut hade jag velat att du.." men det är alltid helt och hållet hans beslut. Däremot är det viktigt att ha alla delar innan man gör ekvationen. Han kan inte ta hänsyn till mina känslor om jag inte förklarar hur hans beslut påverkar mig. 

    Vi ber inte varandra om tillåtelse för att göra saker, men om jag ska åka iväg med mina systrar eller ha en kväll med tjejerna kollar jag så han inte tar illa upp. Och när han blir erbjuden en grabbkväll eller en helg i en kompis stuga kollar han så jag inte känner mig åsidosatt. Man behöver ett eget liv även om man är i ett förhållande, men man är ett team istället för bara en individ. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Han har åkt på semester med sitt ex