• crs

    10 bästa vs 10 mindre bra sakerna med ert bröllop!

    Detta är inte alls varken i viktighetsordning eller kronologisk ordning, utan bara som jag kommer ihåg dem. Kunde inte komma på fler saker än detta. :) 

    Bra:
    1.
    Ett par vänner hjälpte oss med logistiken kring att ordna vigselplatsen, och trots rätt tveksam kvalitet på instruktionerna blev det precis som vi tänkt oss! Deras hjälp var värd sjukt mycket! Det var inte väldigt mycket, vi ville hålla det enkelt, men det gjorde det där lilla extra.
    2. Jag valde att inte ha en bukett. Velade fram till ett par dagar innan, och är glad att jag bestämde mig för att strunta i dem. Så här i efterhand ser jag verkligen inte vilket syfte de hade fyllt.
    3. Jag författade lite text till vigselförrättaren som han läste upp dels innan våra löften, och dels innan ringvärmningen. Det blev två väldigt bra stycken, om jag får säga det själv, och jag är glad att jag la lite tid på det! 
    4. Lite detsamma som nr 3. Vi skrev egna löften, och la en hel del kraft på detta. Det är jag glad att vi gjorde, de tillförde mycket under vigseln, och det känns verkligen bra att ha dem som en grund i äktenskapet! 
    5. Vi tillbringade eftermiddagen och kvällen själva, lämnade staden och åt middag själva på en superschyst restaurang. Det är jag SÅ glad att vi gjorde! Lunchen med gästerna var jättetrevlig, men att få tillbringa kvällen själva var verkligen toppen! Sitta där med asbra utsikt, dricka champagne och äta fantastisk mat i sällskap med min bästa person, på den bästa dagen någonsin, de var verkligen härligt! 
    6. Istället för att ha en gästbok hade vi en bok som vi skickade runt, där vi bad alla skriva ner sina bästa relationstips. Slapp alla tråkiga "Lycka till i livet!" och fick istället roliga och personliga små texter. 
    7. Vi gjorde oss i ordning hemma, tillsammans, innan vigseln. Det var schyst, att inte behöva åka runt och greja, utan kunna vara hemma och i lugn och ro bli redo för allt. 
    8. Vi hade en fantastiskt skön bröllopsresa direkt efter. Var borta i drygt en vecka, och det var verkligen asbra. Men semester är väl å andra sidan alltid rätt toppen, bröllop eller inte. 
    9. Jag är sjukt nöjd med min outfit! Den blev, tillslut, verkligen perfekt för mig. 
    10.
     Kvällen innan bröllopet gick vi ut och åt med ett gäng vänner som kommit till stan för bröllopet. Det var jätteskönt att komma hemifrån och fokusera på det istället för att vara hemma och nojja över vad vi glömt eller hade kvar att göra! Stort tips på den, att fixa distraktion kvällen innan! Några drinkar och vänner istället för att för 50de gången kolla morgondagens schema, liksom.
    11. Över allt annat, bortsett med att bröllopet resulterade i att jag blev gift med den bästa personen jag vet, är jag glad över att vi inte följde några "regler" utan utformade bröllopet på ett sätt som verkligen passade oss. Fick flera gånger kommentaren att det inte liknade något bröllop folk varit på tidigare, men det var verkligen det perfekta för oss. Och dagen blev ungefär exakt som vi ville! 

    Dåligt:
    1. 
    Så här i efterhand lite ångrar jag att vi inte anlitade en fotograf. Vi har fått ett gäng fina bilder ändå, hade bla bett en vän fota lite extra och typ alla som var där tog ju bilder, men det hade varit kul att ha några liksom extra bra bilder. 
    2. Min moster nämnde mitt ex under sitt tal. Det känns fortfarande lite jobbigt, även om det bara var jättekort i förbifarten och hennes tal egentligen var jättefint.
    3. Mina nya svärföräldrar skrev inte i den där boken vi skickade runt. De var två av de få äldre personerna där, så det hade varit kul att ha deras råd. Vet inte om de missade att skriva, eller om de inte ville. Kan tänka mig att de inte var så pepp, eftersom, vad jag vet, deras typ enda relationserfarenhet är med varandra och det var inte ett bra äktenskap iaf så länge min man minns. Men jag tänker att relationsråd kan man väl ge ändå, om så ett "gör inte såhär". Synd att missa den chansen till deras visdom! 
    4. Vi åkte som sagt på bröllopsresan dagen efter, men vårt flyg hade flyttats fram ett par timmar så vi hann inte ha en så lugn morgon som vi hade velat. Snabbt och tidigt upp, och en stressad frukost på hotellet, istället för att kunna chilla och äta frukost i typ ett par timmar. Det var lite synd. 
    5. Min svärmor reagerade negativt på att min man bytt till mitt efternamn. Det var väntat, men ändå jävligt trist att hon relativt hårt kritiserade honom för det valet. Han bytte inte ens bort från hennes namn, utan hette tidigare som sin pappa, men hans mamma verkade ändå ta illa upp över det. Hon sa tom att han kunde ju ha bytt till hennes namn istället... Helt orimligt. 

Svar på tråden 10 bästa vs 10 mindre bra sakerna med ert bröllop!