• Utvandrare

    10 bästa vs 10 mindre bra sakerna med ert bröllop!

    Vi gifte oss i söndags, och det var UNDERBART :) 
    Bra:

    1. Att vi gjorde precis som VI ville, och inte följde några traditioner (till och med kritiska svärmor tyckte att det blev trevligt, personligt och bra). 
    2. Att vi lade ut en beskrivning av som skulle hända under dagen på bröllopshemsidan, så att gästerna visste vad de kunde vänta sig. 
    3. Att vi skippade tal, toastmaster och bordsplacering.
    4. Att vi hade en bröllopstipsrunda innan middagen som blandade gästerna.
    5. Att vi hade barn med på festen (och att aktiviteterna till dem var uppskattade)
    6. Polaroidkamerorna - som barnen tog över när de vuxna tröttnade och alla hundratals ögonblicksbilder som klistrades in i gästboken redan på bröllopet.
    7. Våra fantastiska gäster. Alla var glada, fina, vackra, och trevliga mot varandra. 
    8. Att vi valde att ha öppen bar. Det blev inte alls mycket dyrare (3000 kr mer än offerten för fest + vin till maten för 57 gäster), men så mycket trevligare.
    9. Restaurangen - vackert, god mat, fantastisk personal. Vi hade sådan tur.
    10. Vår otroliga präst, som höll det finaste, mest personliga bröllop man kan tänka sig. Vi fick henne av en slump (semestervikarie i församlingen) och hon passade oss, våra gäster, och vår bröllopskänsla så bra. Vigseln blev det allra bästa med hela underbara dagen.

    Saker vi velat gjort annorlunda:
    1. Inbjudningarna borde skickats tidigare. Vi fick iväg save the date i mars, och inbjudningarna i maj (bröllop 20/7). Vi borde nog ha haft pappersinbjudan ute redan i mars till de svenska gästerna.
    2. Vi missade att bjuda några vi hade velat ha med. 
    3. Vi kom in till kyrkan lite sent, fick en halvtimme till att byta om. Det hade gått om det bara var vi, men nu skulle barnen kläs på, slipsar knytas, toaletten besökas, knappar knäppas, och jag hann inte ens se mig i en spegel innan vi rusade till portarna.
    4. Att vi fick parkeringsböter på bröllopsnatten...

Svar på tråden 10 bästa vs 10 mindre bra sakerna med ert bröllop!