Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    10 bästa vs 10 mindre bra sakerna med ert bröllop!

    gift för andra gången men den första gången är så länge sedan och mycket är förträngt därifrån så jag tar bara med från mitt andra bröllop. 

    BRA SAKER: 

    1: Perfekt antal gäster, vi skar rejält i vår gästlista och hade med folk som vi verkligen VILLE ha på plats och som betydde något för oss. Vi är tillräckligt gamla för att strunta i alla som har en åsikt i frågan och stod på oss.  Vi fick ett intimt bröllop med 35 nära gäster (familj, släkt o vänner) 

    2: All hjälp vi fick, att hitta folk som vill ställa upp och hjälpa till med ett bröllop är inte svårt och det ÄR guld värt att få hjälp också. Det blir mindre stress och det finns ingen som helst prestige i att slita ut sig ända fram till bröllopet. 

    3: Bröllopet i kyrkan filmades - bäst bäst bäst!!  Som brud och brudgum har man noll minnen av sin viktigaste dag. Det ÄR det krassa faktumet. Hur detaljerat man än planerar det och hur mycket koll man än har - bröllopsdagen kommer att förbli totalt blankt i minnet.  Filma!  Aldrig ångrat och det är så underbart att ta fram det en regnig dag mitt i veckan och suga på karamellen om och om igen. 

    4: Fotograf. Vi ville ha personliga bilder och vi fick en fotograf som förstod vår önskan och vi tog kort utomhus på två olika ställen och vi har världens häftigaste bröllopskort där vi släppte loss och lekte framför kameran. Kärleken lyser om oss och rekommenderas helt klart för andra . Skippa stela studiobilder och tänk till på fotograferingen.  Bilderna ska vara för resten av era liv! 

    5: inga teman, inga färger. Inget krusidull och inget lullull. Inget onödigt.  Bästa beslutet nånsin och så skönt att slippa stress och hets. 

    6: Trubadur under middagen. En trubadur med gästartist underhöll oss med både musik och mellansnack. Mycket uppskattat av gästerna. Då kändes inte middagen så långsam och ingen blev då heller störd av toaspring eller rökpaus eftersom fokus låg på underhållningen. 

    7: 2-rätters middag på resturang.  Prat med krögaren om menyval - resten skötte han. Gästerna fick en öl/ett glas vin som ingick i paketet, resterande dryck köptes som vanligt till resturangpris.  Perfekt!  Och vi bokade resturangen för bara oss under ett visst antal timmar. Där vi satt fick ingen annan sitta även om resterande del var öppen. Ryktet hade tydligen spridit sig så vi fick vara ifred , en o annan nyfiken dök förstås upp och beställde hämtmat men det bjöd vi på.  

    8: Avslappnat mingel hemmavid efter middagen. Folk fick sitta i soffan och pusta ut i lugn och ro. Gästerna fick bekanta sig med varandra , bjöd på vinbål i väntan på kaffe och tårta. 

    9: Valde att ha presentöppning efter bröllopstårtan och det blev tillfälle till många skratt och små anekdoter om hur man var bekant med varandra och gästerna fick själva förklara hur dom tänkte kring sin gåva (dock frivilligt men det blev så per automatik) . Blev tillfälle till små korta spontana tal från gästerna. 

    10: Hade ingen dans eller följande "efterfest" och det var skönt, vi tog en natt på hotell i staden där vi bor och när vi checkat in vid ca 20 på kvällen så bytte vi om och gick på stan och tittade, slank in på en resturang och käkade pizza och tog en varsin öl och summerade dagen. Väl tillbaka på hotellet (hade svit) så slog vi på tv:n där det pågick hockey-vm för fullt och nerbäddad nyduschade så läste vi alla grattiskort vi tagit med oss till hotellet och somnade lyckliga till ljudet av målorgien i hockeyn.  

    DET SÄMSTA: 

    1: Vi ångrar att ingen tog släktkort med oss. Varken utanför kyrkan eller hemma i vår trädgård. Alla fotade oss vid alla tänkbara tillfällen men ingen bad oss att vara med på kort tillsammans med andra. Och det är definitivt inget vi som brudpar hade möjlighet att tänka på heller. Extra kännbart eftersom ett par av gästerna idag är döda och det hade varit underbart att ha dom med på kort med oss..  

    2: tjafs med ex... bara ett av våra då 5 barn var med på bröllopet. Vi hade velat ha våra barn som brudfölje men det stoppades av svartsjuka ex på båda våra sidor . Vi fick ett enat svar från våra ex att barnen minsann inte skulle vara med på vårt jävla bröllop. (ordagrant citerat)    - Väl värt att lägga extra tankemöda på för er som har barn med er in i äktenskapet...  Tänk fler ggr på om barnen ska vara näbbar.  Det är inte så självklart att dom får vara med och å andra sidan - det är inte så populärt ATT dom är med heller....  

    3: Att min morfar inte kunde närvara. Han var krasslig och klen efter tre hjärtinfarkter och orkade inte resa dom mil som krävdes. Han ringde dock och önskade lycka till och grattis. Men jag såg honom aldrig mer efter det för han dog ett halvår senare. Tänk på era gamla kära släktingar och på något sätt få med dom i er stora dag även om dom inte kan närvara.  Morfars lyckönskning bär jag  med mig resten av livet. 

    4: Makens klena bröllopsnerver. Även män kan bli bridezillas. Oftast repareras det med hjälp av fickpluntan och ett par rejäla stänkare.  Tänk på att stressade och nervösa nerver , långa dagar, lite sömn och för lite mat kan göra att  man blir skitpackad efter ett par huttar. Det var ingen hit att ha en make som försökte nyktra till i bilen på väg till vigseln. Tack o lov för chaufförens fikakorg med hett och starkt kaffe. 

    5: Ingen underkjol till klänningen.  Skulle haft underkjol med skenor till klänningen. Brydde mig inte om det men jag trampade rejält på fållen på väg in i kyrkan på väg till altaret och det kändes sådär kul. Med sylvassa stilettklackar kan det gå riktigt illa. 

    6: Kaffebrist och toapappersbrist - se verkligen till att ni tänker på att saker kan ta slut på ert bröllop. Kolla verkligen att det finns toapapper och tillräckligt med kaffe att koka.  Befinner sig festen på en bygdegård långt ut i tjottahejti är det kört om något tar slut.  Nu hade vi snälla grannar som fixade både kaffe o papper. Men tänk till! 

    7: Övernattande gäster städade inte efter sig.. vi upplät vårt hus som nattläger för dom som åkt långt och man kan väl tänka sig att vuxna människor kan bädda sängen efter sig och ställa disk i diskmaskinen.. Nähäpp.. det kunde dom inte...  Var inte så kul att komma hem efter bröllopsnatten och det första man gör är att bädda flera sängar och ta hand om disk. 

    8: Skulle haft en semesterdag att ta ut på måndagen. Vi gifte oss på en lördag och söndagen gick åt till att smälta hela bröllopet och ta hand om alla måsten efteråt som städa upp långbordet på altanen, betala krögaren och trubaduren osv osv.  När söndagkvällen kom var man helt slut och att då ställa klockan och gå upp tidigt o åka och jobba var oerhört påfrestande.  

    9: Vätskebrist. Många glömde dricka vatten.  Värme och alkohol är ingen bra kombination. Kom ihåg att dricka vatten.  Ställ ut kannor med vatten och påminn varandra. Det är inte så kul att som brud behöva få sprängande huvudvärk för att man dricker för lite.  Varannan vatten! 

    10:  Vickning.  Trots att vi hade ett tidigt bröllop och ingen efterfest var det ändå många timmar under dagen som innebar att vara utan mat.  Vi skulle haft nån form av vickning att ställa fram för nattgästerna medans vi drog till hotellet.  Nu smaskade dom kvarbliven tårta och det gjorde väl ingenting givetvis men det hade väl klart varit trevligare att kunna bjuda på ett fat med färdiga smörgåsar eller haft en burk pastasallad klar i kylen. Trots att vi sa att dom fick ta vad dom ville i kylen var det bara inför frukost dom tog för sig och att äta bröllopsmiddag kl 16 och sen ingenting förrän frukost var lite väl långt.  

    Summa summarum var det fler saker som var både bra och dåligt , man kan inte förutse allt givetvis men det här är dom bitar som jag känner kan vara av nytta för planerande brudar. 

Svar på tråden 10 bästa vs 10 mindre bra sakerna med ert bröllop!