• Anonym (längtande)

  Hur håller ni passionen vid liv?

  Hej!

  Vad är era bästa tips för att hålla passionen vid liv? Hur gör ni för att efter tio år fortfarande vilja kasta sig över varandra så fort ni ser varandra?

  Dela med er av era supertips

 • Svar på tråden Hur håller ni passionen vid liv?
 • Anonym (längtande)

  Jag kan börja. Vi försöker ha dagar så ofta som möjligt där vi inte har något som måste göras, inte ens städa eller diska, då vi kan äta middag länge länge och berätta hur mycket vi tycker om varandra och hur snygg vi tycker att den andra är. Sen blir det massage, som förhoppningsvis slutar i något annat

 • Utvandrare

  Romantiska date nights. :) Vi turas om att planera och bjuda ut varandra, så den ena står för all uppvaktning och den andra blir helt överraskad. Och när vi är ute på dejterna så försöker vi att inte prata barn eller jobb. Vi klär upp oss med smink, parfym, snygga underkläder och allt som hör till en viktigt date. Det är jättemysigt.

  I samband med tjänsteresor kan den ena av oss ibland flyga med den andra och bara stanna en natt eller två, ofta i en mellanlandning på väg till tjänsteresemålet. Det blir intensiva, romantiska miniweekends som vi lever länge på.

 • Pernilla S

  Åhh, vad härligt det låter Utvandrare.
  Så skulle jag oxå vilja ha det.
  Men när barnvakter lyser med sin frånvaro hos oss så blir det svårt ibland att få till det.
  Romantik hos oss blir det när barnen har gått och lagt sig. Och det är ju inte allt för tidigt nu längre när dom börjar bli stora. Så det gäller att vara spontan och ta tillfällerna i akt.

 • filibustern

  gatt tänka efter lite :P. 
  jag vet dock att vägen till min karls hjärta är genom magen. klyschit ja, men stämmer oh så bra. :P han blir väldigt kär i mig om jag gör god mat. eller kommer med te till honom, spontanbakar en kaka eller nåt. sånna där småsaker egentligen. jag är ju mer för romantiska saker som blommor och utekvällar och så, typ som Utvandrare beskriver, men inte han, så det händer sällan. :P

  nu i sommar har det blivit lite dött i passionen då jag jobbat och haft massa projekt på gång, medan han är arbetslös, men jag försöker gulla lite med honom ibland^^

 • Nyfiken gul , nu fru

  att hålla passionen vid liv innebär att allt inte behöver vara så jäkla pretto. Allt behöver heller inte handla om sex och samlag. om  allt måste leda till sex blir det oerhört kravfyllt och det kan jag känna stor avsmak inför.  Man måste ingenting är vår devis. 

  att uppskatta dom små sakerna i vardagen är superviktigt för att hålla kärlek och passion och glöd vid liv. 

  en klapp i rumpan och en tungkyss innan jag går till jobbet får mig att längta hem ordentligt hela dagen 
  Frukost på sängen ger vi varandra lite då och då och brukar vara något vi båda lever på väldigt länge. 
  Små gulliga sms eller lappar på köksbordet kör vi ofta med och bara en enkel puss och ett jag älskar dig får oss båda på glatt humör och längta efter varandra. 
  Ömhetsbetygelser - att vi sitter nära varandra i soffan även om vi bara ser rapport, att vi smeker rumpa när vi passerar, en klapp på axeln efter maten eller en kram i förbifarten. Så enkelt och något som gör att kroppen vaknar ordentligt. 
  Den ena hämtar tidigare på dagis och överraskar med hämtpizza och resten av kvällen är ledig...  
  osv osv

  detta gör att passionen, längtan och glöden ständigt är närvarande och vi har förvisso ett hett sexliv men eftersom vi inte har några krav på oss om att allt måste leda till sex så tror jag vi har mer lust till passion.  

 • Himla

  Att alltid alltid jobba på sin relation och aldrig glömma bort att se varandra eller att ta varandra för givna. Det är mitt bästa tips. Det lilla i vardagen är tusen gånger mer värt än att hela tiden satsa på semestern etc.

 • Klaradal

  Vi har varit tillsammans i snart 12 år nu.
  Jag skulle säga ungefär så här:
  * Acceptera att passionen och intensiteten i känslorna för varandra går upp och ner. Det är inget farligt eller fel. Låt det vara så. De första åren fick jag lite panik varje gång det kom en period då det kändes mer "svalt". Nu känner jag mer att det är naturligt och inget att vara rädd för. Vi håller för det. Om det brann för full låga hela tiden skulle man ta slut rätt fort, tror jag. Perioder då man är lite trötta på varandra kan det vara bra att vara isär ett tag. Åk iväg en helg och hälsa på någon kompis i en annan stad eller nåt. Då börjar man sakna varandra igen :)

  * Närhet. Passionen är inget som lever av sig själv. Man måste mata den. Vi kramas och är nära varandra ofta. Vi säger ofta till varandra hur mycket vi älskar varandra och vad vi betyder för varandra. Upprepar det. Det är så lätt att börja ta varandra för givna och också börja anta att den andre vet hur viktig den här så det inte behöver sägas. Men det behöver det.

  * Visa att man tänker på varandra. Vi brukar skicka små sms och bilder och grejer till varandra. Saker vi ser eller tänker på under dagen som liksom är "våra" hemligheter och våra gemensamma skämt eller koder.

  * Gör saker impulsivt. Behöver inte vara att åka till Bahamas, men kan vara att ta en sen tiltur till något snabbmatsställe vi gillar. Eller en glass från favoritstället. Det är inget vi gör varje vecka eller så, men de gånger man gör det är betydelsefulla.

Svar på tråden Hur håller ni passionen vid liv?