Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Ni som gifte/r er unga hur finansierade ni bröllopet?

    När jag gifte mig första gången var min då blivande man lagerarbetare och jag var 18 år och nybakad student, dvs arbetslös..

    Vi hade det bröllop vi hade råd med just där och då. Stort kyrkbröllop med 70 gäster. Våra föräldrar stod för mycket hjälp ekonomiskt och vi hade ett budgetbröllop med fokus på det viktigaste. Jag tror bröllopet kostade 25.000.

    andra gången jag gifte mig var jag 26 år, hade vi jobb båda två men det bröllop vi ville ha gick inte på mer än 8900 kr, kompromissade med mycket och avstod mycket oviktigt. Gjorde det mesta själv. Kyrkbröllop, riktig klänning, ca 40 gäster.

  • Nyfiken gul , nu fru

    Mitt tips är att sätta er ner en gång till med er budget och verkligen i detalj se över vad ni egentigen vill betala för. 

    Tro mig, ni kommer inte att sitta o vilja betala hutlösa räntor på lån flera år framåt för att ni lagt ner pengar på massa skit ni knappt ens minns eller inte heller har kvar. 

    Kom ihåg vad ni har kvar efter bröllopet... 90% av bröllopet slängs ju direkt i soporna efteråt krasst sett eller blir dammiga i ett skåp efteråt. För hur ofta använder man annars 26 vaser, 4 kg dekorationstenar eller 122 specialdesignade dekorationsslinor och vinglas med gästernas namn som blivit kvarglömda i festlokalen?  

    Tänk på VAD ni ska betala helt enkelt.  

    är det rimligt att betala så mycket pengar för några timmar i ert liv? Det är ju inte bröllopet som är för resten av ert liv utan äktenskapet... 

    Jag tror ni får exakt det bröllop ni vill ha ändå får säkert bara en tredjedel av summan ni hittills räknat på om ni bara tänker efter och vågar er på att stryka delar som egentligen inte är viktiga och vågar tänka utanför ramarna. 

    även om ni inte har hjälp från släkt o vänner betyder inte det att ni måste betala 200.000 för ett bröllop.

    se dom svar ni redan fått i tråden, vi är många som  ju fått våra drömbröllop för betydligt mindre pengar och några har till och med i princip gift sig gratis och ändå fått exakt vad dom velat. 

    och man får helt enkelt rätta munnen efter matsäcken, man har det bröllop man har råd med och man får trolla med dom pengar som finns och ändå se till att dom räcker till precis det man vill ha. 

    att låna 200.000 kr innebär många många års betalning framför er och vad säger att ni har råd eller rent krasst - att ni faktiskt förblir gifta under den tiden? Tänk om katastrofen inträffar efter 5 år och ni skiljer er och ni fortfarande betalar på ett bröllopslån ... pengar ni kunnat lägga på att få bättre boende, betala av studielån, hinna med andra saker i livet. 

    Framtiden består av myket mer än bara betala lån.  Vardagen kommer. är det verkligen då så himla kul att varje månad betala lån efter lån och inte ha något för det? 

    jag förstår att du så gärna vill gifta dig och det ska du också, men tänk efter ordentligt. Är det viktigast att du gifter dig med den man du älskar eller är det viktigast att du får ditt dyra drömbröllop?  För det är två skilda saker... 

    och nej alternativet är inte att gifta sig i rådhuset. Du kan få ditt fina lyxiga bröllop ändå med fin resa bara du är smart och tänker till.  Använd dom pengar ni har och förvalta dom klokt.  DÅ får ni ett fint minne för livet. 

    och för att hålla budgeten så vet jag att det är småsakerna som kostar mest och för att verkligen ha stenkoll rekommenderar jag också att dela upp utgifterna. Då hinner du också rätta till felköp och felbeställningar utan att budgeten spricker.   Dom viktigaste sakerna köper man först som just klänning, frack, ring - just för att det ska finnas utrymme för korrigering och ånger utan att hela bröllopet spricker.  När dom tyngsta posterna är betalda ser ni ju hur mycket pengar som finns kvar att lägga på resten. 

Svar på tråden Ni som gifte/r er unga hur finansierade ni bröllopet?