Inlägg från: snowstars |Visa alla inlägg
  • snowstars

    Ni som gifte/r er unga hur finansierade ni bröllopet?

    Vi är relativt unga, 24 båda två, och har helt enkelt sparat det vi har råd med och bestämt en budget utifrån det. Nu ville ingen av oss lägga några fantasisummor utan vi räknar med att landa någonstans mellan 35-40 000, men hoppas att det blir lite mindre. Vi gifter oss i september i år. 

    Man kan ju ha kuvertavgift för att täcka kostnaderna för gästernas mat, till exempel (beroende på vad den kostar). Och så kan det vara smart att räkna igenom om det verkligen är billigare att göra inbjudningar etc. själv (om man nu inte väldigt gärna VILL förstås :) ). Mycket går att göra mycket billigare och ändå få nästan samma sak.

    Personligen skulle jag inte låna, särskilt inte flera hundra tusen, till ett bröllop men man måste ju få göra som man vill.

  • snowstars
    Cakefairy skrev 2014-07-09 19:46:59 följande:
    Okej, då har ni jobbat/jobbar båda två eller? Ni ska inte ha någon bröllopresa då antar jag med tanke på den lilla summan? 
    Grattis i förskott till er!

    Jag skulle aldrig vilja ha ett kuvertbröllop, men som du själv säger så gör ju alla som dem vill. Ska även står för mina brudtärnors klänningar tex. då de inte har den ekonomiska möjligheten. Jag anser att de pengar de lägger för att ta sig till bröllopet räcker mer än väl, vill heller inte ha någon present av dem.
    Inbjudningarna kommer gå på ca 150 kr för 60 st om vi gör dem själva, då få vi dem med kort som vi ville och jag tror inte att det går att fixa billigare nånstans. Vi har försökt dra in på de kostnader som inte är lika viktiga för oss, tex. gör jag tårtan själv, vi kommer "anställa" vänner till oss osv.
    Min sambo jobbar heltid, jag studerar och har sista två terminerna jobbat ungefär halvtid. Jag har inte tagit studielån, så vissa månader har det varit lite knapert. Nej, resan ingår ju inte i det där. Den kommer vi ta nästa sommar, så den hinner vi ju spara till separat. 

    Nej, kuvertavgift är ju inte för alla. Jag ville inte heller ha det. Och du verkar ju ha tänkt igenom vad som går att dra in på.. Svårt att ge tips. Förutom att spara kan man ju försöka sälja saker för att få in lite extra pengar. Eller extrajobba? Jag vet att det inte alltid går, studier kan vara väldigt krävande och jag har haft kurser där jag knappt hann med kursen, skulle aldrig ha hunnit jobba. Som sagt skulle jag ju inte låna, men man kan ju kika på det och räkna ut vad det skulle kosta.
  • snowstars
    Cakefairy skrev 2014-07-09 20:29:33 följande:
    Kan tänka mig att han tjänar lite bättre än min gubbe, han jobbar också heltid, men får som sagt in 12 000 efter skatt.
    Ja det är inte så fet att studera tyvärr ;/
    Okej känns det inte tråkigt att vänta med resan? Eller känns det mer förväntansfullt?

    Vi har tyvärr inte något vi kan sälja av direkt, lite smycken och kläder kanske men det tjänar man nog inte mer än kanske någon hundring på.
    Jag pluggar på 100% och har tre timmars restid dit varje dag, fem dagar i veckan. Så extrajobb är tyvärr ganska utesluten och sambon jobbar ju redan 100% så han kan inte skaffa sig ett till jobb heller. Jag sommarjobbar nu men får in ca 10 000 bara fästän jag jobbar 90%.
    Hmm och så titta om det överhuvudtaget finns något företag som skulle vara villig att låna oss pengar. Isf ska jag vara noga med att det är möjligt att avbetala större summor om man vill det.

    Och varsågod :)
    Ja, han tjänar mer än så. I byggbranschen är det rätt bra löner.

    Jag tycker inte att det känns tråkigt alls att resa nästa sommar. Jag har inte tid att åka iväg i oktober eftersom det är mitt i terminen, både på högskolan och på mitt jobb. Och så kändes det bättre att ändå ha det bröllop vi ville ha och inte behöva spara in ännu mer på det för att ha råd med en resa. Vi kommer också att önska oss bidrag till resan (bland annat) i present. Jag tycker att det känns mysigt att ha ett till projekt efter bröllopet, faktiskt :) 

    Ja, ni kanske måste fundera en gång till på vad ni vill. Man kan absolut ha ett bröllop som kostar mycket pengar men det känns kanske inte så realistiskt med tanke på de inkomster ni har. Klänningen kanske går att beställa från Kina, till exempel? En del har fått hem jättefina kopior för en spottstyver av vad originalet har kostat. Och resan kanske går att göra lite billigare (utan att behöva bo i tält och koka egna nudlar ;) )?
Svar på tråden Ni som gifte/r er unga hur finansierade ni bröllopet?