• Tobna
  Äldre 19 Jun 20:32
  2796 visningar
  3 svar
  3
  2796

  (BALKAN)BRUDAR SE HIT!

  Jag har rötter på balkan (mina föräldrar är födda där) och min fästman är svensk. Det är vi som själva som står för (och betalar) bröllopet och de enda presenterna vi kommer ge är morgongåva till varandra samt någon present till tärna/bestman som tack för all hjälp. Vi kommer inte ge någonting till någons föräldrar och våra föräldrar kommer verkligen inte ge någonting till varandra. Det är en väldigt föråldrad tradition känner vi och vad jag vet från släktningar så finns den inte kvar på det sättet, kanske bruden får någon extra present (ex. guldring) av svärmor. Men det skiljer sig säkert beroende på vilken del av balkan man är ifrån. 

  Vem står för ert bröllop? Kommer din fästmans föräldrar betala? Hur är syskonen involverade? Vad har ni för budget för dessa presenter?

 • Tobna
  Äldre 20 Jun 10:55
  #3

  Ja precis, det är skjortorna till männen och kaffe, socker, kakor som jag tänker på är den föråldrade traditionen. Av någon anledning har den traditionen vid bröllop försvunnit helt bland mina släktningar och deras trakter. Jag förstår om ni vill ge andra presenter och behålla symboliken. Då skulle jag satsa på personliga presenter som kommer uppskattas mer än ex. en skjorta som inte passar i form och färg.
  Har ni några tankar alls om vad ni vill ge för presenter? Ska det vara någonting de kan ha länge eller någon upplevelse ex. spa?

Svar på tråden (BALKAN)BRUDAR SE HIT!