Inlägg från: ViskesLopme |Visa alla inlägg
  • ViskesLopme

    Göra maten själv

    Vi tänker ha buffé till ca 50personer

    personer, det känns bäst för 3 anledningar.

    1. Det blir billigare.

    2. Gästerna har alla möjliga allergier + veg.

    3. Vi kan ha lite allt möjligt.

    Vi vill fortfarande ha förrätt, det blir en kall buffê.

    Huvudrätten kommer va allt från fläskfilé (eller karré), potatisgratäng, flygande Jakob, sallad, gratinerad zucchini m.m.

    Efterrätt har vi inte bestämt än, tror inte vi är så sugen på en traditionell tårta. Vi skulle ändå så behövt så många olika då jag inte tror allergier kan kombineras så bra (gluten, laktos, ägg, diabetes, nötter, citrusfrukter).

    Jag ser fram emot att göra allt själv dagarna innan, och sen hyra in lokala ungdomar som får värma och ställa fram.

  • ViskesLopme
    Anonym (:)) skrev 2014-06-09 11:24:20 följande:

    Hej! 

    Vi kommer också ha ca 75 gäster och vi tänker göra maten själv.

     

    Till "förrätt" kommer vi ha snittar/mingel, så att gästerna kan få något i magen tillsammans med champangen/fördrinken.

    Vi kommer även ha popcorn i en stor låda där gästerna kan plocka så mycket dom vill ha i små papperskoner som vi gjort.. 

    Middag blir "huvudrättsbuffé" = en huvudrätt med sallad, men att gästerna får gå och hämta det själva.

    Det blir fläskfilé i whiskeysås som kokas upp i en gryta (= kan förberedas typ en vecka innan.... :P) och färdigköpt potatisgratäng till det som man kryddar lite extra själv. 

    Vårt kök kommer ligga i en seperat byggnad så vi ställer in en kokplatta i logen där vi ska hålla till så att grytan får ligga och puttra och hållas varm.

    Efterrätt blir tårtan och lite kakor till kaffet. 

    Fri bar och mycket dans och underhållning från scenen.

    KLART... jag hoppas att det blir bra i alla fall... haha :) 


    vilken bra idé! speciellt med förrätten!
Svar på tråden Göra maten själv