Inlägg från: sötnöten |Visa alla inlägg
  • sötnöten

    Tårta på tårta eller???

    Jag var på ett kalas för inte allt för länge sedan där vi bjöds på smörgåstårta, jättegod var den, och vi åt smörgåstårtan. Därefter kom fikabordet fram och där fanns allt möjligt; däribland en tårta. Alla tog en liiiiten bit var av tårtan och någon bulle, men man såg hur alla kämpade för att få i sig den lilla biten. Inte för att tårtan inte var god, men för att smörgåstårta är väääldigt mättande.


    Samtidigt tror jag att det blir lite konstigt i och med att de båda har en liknande komposition: bröd-/kakbotten, fyllning, dekoration och täcke. Lite tårta på tårta vill jag säga ^^ Jag tycker om smörgåstårta men eftersom att smörgåstårta är så mättande tror jag många skulle känna motstånd mot att äta ännu mer tårta. Helt ärligt skulle jag själv nog skippa tårtan :/


    Dessutom har Plättis en poäng gällande specialkost! Samt att smörgåstårta är, precis som tidigare nämnt, inte billigt, så är det billigt du söker bör du hitta annan mat :) 


    Vill ni ha smörgåstårta föreslår jag lättare fika i form av bullar, kakor etc. Då finns risken att det finns en del som upplever att det blir lite ihopkopplat med kalas för äldre, det är smörgåstårta och kakbuffé som jag kopplar till många sådana firanden.


    Vill ni ha tårta till fika/efterrätt, då skulle jag välja bort smörgåstårtan :)


     

Svar på tråden Tårta på tårta eller???