Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    Bröllopstorget - Överkurs i bröllop?

    Anonym (Anonym) skrev 2014-05-27 15:32:29 följande:

    Visst inte riktigt var jag skulle lägga tråden men någon moderator får gärna flytta den om den inte passar in här.

    Hur många är det egentligen som har solist i kyrkan, festhäften, temabröllop, stolsöverdrag, guest favors, liveband på festen, etc? Det känns som vanliga inslag här men något som känns mer ovanligt på bröllopen sambon och jag faktiskt har gått på. 

    Är det vi som har varit på ovanligt "enkla" bröllop eller kan det vara så att bröllopstorget egentligen är lite överkurs i bröllop?

    Jag lägger ingen värdering i frågan utan är mest nyfiken.


    Intressant fråga! Jag skulle kanske inte kategorisera det som överkurs, snarare forsättningskurs då

    Grundregeln är väl att man bara ska göra sånt som man tycker verkar kul inför sitt bröllop. Och om man hänger här och får inspiration från andra och ser fina bilder så kan det ju hända att man blir inspirerad till att pyssla med nått extra.
    Men jag tycker ofta att det finns lika många som inte ska ha något, det är bara att det sällan startas trådar av typen "Vi som inte ska ha favors" (eller liknande), därför att då behöver man ju inte heller tips på vad man kan ha som favors

    Jag har varit på bröllop som har haft delar eller allt det du räknade upp och mer, och vid inga av dessa har någon av parterna varit medlemmar här på BT (vad jag har kunnat luska ut i alla fall...), så det är inte bara ett BT-fenomen. Men jag kan nog hålla med om att det oftare är de som faktiskt söker tips och lösningar på någonting som söker sig hit, de som redan har all planering "klar" och vet hur de vill göra behöver ju inte googla tips liksom.

    Själv tycker jag att det är intressant att läsa och diskutera med andra om hur de ska göra och vad som finns att göra. Och sen kan man plocka godbitarna av det och lägga energi på det som man verkligen vill ska bli bra. Det var det som lockade mig till BT - att kunna diskutera idéer med andra som är i samma sits och kanske få nya perspektiv/lösningar på saker och ting.
  • Alyllyra

    Just ja, av det du skrev så hade vi:

    solist i kyrkan - nja, vi gifte oss borgerligt men vi hade några vänner som sjöng för oss 
    festhäften - japp!
    temabröllop - nej
    stolsöverdrag - ja, min man övetalade mig om det
    guest favors - nej
    liveband på festen - nej 

  • Alyllyra

    Min kompis berättade för mig om en undersökning som hon hade läst om, där man hade kommit fram till att hjärnan har svårt att skilja på personer när det handlar om nätkontakter (akademikern i mig skäller nu lite på mig för att jag inte kan citera källa...).

    Alltså, om man läser tex sin FB-feed och ser bilder/händelser som andra har lagt upp, så fattar man rent logiskt att det inte är EN person som har gjort alla grejerna. Men hjärnan tar till sig det som att ALLA andra har gjort ALLA de grejerna som visas. Vilket leder till stress över att ens eget liv är så tråkigt och ointressant, trots att man kanske gör massa intressanta grejer.

    Samma fenomen borde rimligtvis kunna appliceras på nätforum, där man får känslan av att ALLA andra ska göra tex en viss grej på sitt bröllop. Det man inte ser/tar till sig är att det är kanske åtta tjejer som diskuterar det medan BTs resterande 200 aktiva medlemmar befinner sig i andra trådar eftersom de inte tänker göra på det viset och därmed inte är intresserade av diskussionen. [Siffrorna här är helt påhittade, jag har ingen aning om hur många aktiva medlemmar BT har].

  • Alyllyra
    Syrinx skrev 2014-05-28 14:40:48 följande:

    Alyllyra - Intressant med den undersökningen du refererar till! Det är nog verkligen något att hålla i bakhuvudet för livet i stort, inte bara inför ett bröllop. Jag tycker att det är ofta man läser om hur folk upplever att man måste ha ett "perfekt" liv, eftersom det är så det ser ut (?) på bloggar och på facebook. Att vi nog alla till mans filtrerar lite vad vi lägger upp är kanske också svårt för hjärnan att uppfatta?


    Ja, filtreringen som sker innan saker läggs ut kan också vara bra att tänka på!
    Anonym (Anonym) skrev 2014-05-28 18:24:06 följande:
    Alylly­ra - Det var en en intressant studie. Skulle vara roligt att läsa den mer i helhet.
    Ja, det skulle jag också tycka! Ska höra med min kompis som berättade om den var hon hade hittat den!
Svar på tråden Bröllopstorget - Överkurs i bröllop?