• Äldre 22 maj 16:14
  9415 visningar
  24 svar
  Inlägg från FrökenW Visa alla inlägg
  24
  9415

  Min m2b vill att jag ska skaffa äktenskapsförord - Avblåsa bröllopet?!?

  Rör det ABt tycker jag det kan vara rätt rimligt, det går att skriva ett som bara rör det. Skulle dock prata med en advokat och se till att det är en fair deal för din del även vid en eventuell skillsmässa. 

  Vi ska ha äktenskapsförord rörande "sådant som förvärvats genom arv, testamente eller gåva" - om vi, Gud förbjude, en dag går skilda vägar vill jag att ärvda smycken och konstföremål stannar inom familjen, även om det inte handlar om några exlusivare ting. Det hindrar ju dock inte att vi självmant delar med oss av eventuella pengar. :) Hade min blivande varit förmögen eller ägt en familjefastighet hade jag också förstått att han ville ha ett äktenskapsförord, även om jag inte hade accepterat att gå lottlös från en eventuell skillsmässa för det. 

  Äktenskapsförord behöver inte vara så dramatiskt, ta ett djupt andetag och se det utifrån - det här rör ju inte bara dig och din blivande make, utan de andra delägarna. Det är kanske inte så konstigt att de vill ha garantier ifall något händer? Det kan vara värt att komma ihåg att bröllop inte bara är ett löfte att leva tillsammans, utan också ett bindande juridiskt kontrakt - som kan påverkar andra; kollegor, syskon, och affärspartners. 

 • Äldre 22 maj 16:28
  #4

  Dessutom spelar det ju in även om din make skulle avlida före dig, vilket ju inte har någonting att göra med hur starkt ert äktenskap är. 

  Se det omvänt  för ett ögonblick - om det var en del av ditt livsverk eller din släktgård som var på spel, skulle du ha accepterat den blivande bruden/brudgummens garantier om att de skulle förbli gifta livet ut och att det inte skulle bli något bråk vid en bodelining efter dödsfall, eller hade du också velat ha garantier för de inte tillföll någon utomstående?

Svar på tråden Min m2b vill att jag ska skaffa äktenskapsförord - Avblåsa bröllopet?!?
Logga in
Bli medlem