• Chicita

  Öka gästlistan med icke etablerade par?

  Ett alternativ kan vara att ni gör såhär:
  (under förutsättning att dom får plats i lokalen)


  Kontakta dom som har "hittat sitt livs kärlek" och tala om att JA dom får gärna ta med sin nya kärlek, MEN då får dom betala vad det kostar för denna personen.
  Alltså kuvertavgiften, dryck mm.
  Inbjudningarna gäller de som fick Save The Date-korten och inga andra eftersom att budgeten bara rymmer dom inbjudna och inte +1 (vilket är en importerad företeelse)
  Men att ni inte kommer att placera alla par bredvid varandra vid middagen "bara för att dom är par". Så om deras nya kärlekar vill betala för att följa med - och riskera att hamna i andra änden av lokalen utan någon dom känner i närheten så är dom varmt välkomna eftersom det alltid är trevligt att träffa nya människor 
  ;) 

 • Chicita

  Många förstår inte vad det kostar, och därför tycker dom inte att det är någon större grej att fråga om. "Det är ju bara en fest" (för dom alltså).


  Så att på så sätt visa att det kostar er pengar att bjuda den extra personen kan göra att dom tänker sig för, att dessutom påpeka lite fint att det inte kommer att bli en kväll där dom kan umgås och sitta i ett hörn och vara puttenuttiga enbart, brukar också ha effekten att dom tänker till lite.
  Om dom ändå känner att det är såpass seriöst att dom faktiskt vill ställa upp på dom "kraven" så kan man ju (om man har råd och möjlighet) då "vara lite schysst" och avstå ifrån avgiften ;) 


  Det är tyvärr många som tror att det är som i hollywoodfilmerna, att alla får ta med en dejt, och att man i princip kan bestäma det dagen innan...

 • Chicita
  magicadespell skrev 2014-06-11 21:43:37 följande:

  Kontentan är att "jag slutar aldrig att förvånas"


  Och ni vet nu lite mer om någon som skulle ha räknats som "vän" ;) 


  Måhända skulle denne någon ändå ha fasats ut förr eller senare, nu kanske det blir förr... om inte personen inser att ni faktiskt var rätt generösa :) 

Svar på tråden Öka gästlistan med icke etablerade par?