• Aniara­4
    Äldre 22 May 11:07
    6290 visningar
    21 svar
    21
    6290

    Öka gästlistan med icke etablerade par?

    Alltid lika trist när folk inte förstår vad det innebär att bjuda på bröllop, vad det kostar, hur mycket planering det är, och inte minst hur svårt det kan vara att dra gränser för gästlistan! Det där med nya partners tror jag iofs delvis har att göra med amerikaniseringen som följer av att de flesta har sett fler bröllop i Hollywood-filmer än i verkligheten och tror att det är standard att få ta med sig en valfri +1.

    Vi råkade ut för en gäst som frågade veckan innan (!) om hen fick ta med sig sin nya. Vi påtalade att vi redan meddelat cateringfirman exakt antal, men eftersom en gäst plötsligt börjat tveka sa vi att hen kunde komma om den andra gästen ändrade sig. Så fick de två irritationsmomenten ta ut varandra. ;)

    Jag tycker ni kan prata med personerna enskilt och säga ungefär att "oj, vi visste faktiskt inte att ditt förhållande hade hunnit bli såpass etablerat redan, nu har vi ju inte planerat för det och det är lite tajt med platser, är det ok om vi väntar och ser om det blir några återbud?".

Svar på tråden Öka gästlistan med icke etablerade par?