• Äldre 22 May 09:37
  6369 visningar
  21 svar
  21
  6369

  Öka gästlistan med icke etablerade par?

  Hej!
  I vanlig ordning hittade jag ingen passande kategori så jag testar här.

  Fråga och fundering:
  - Vi har planerat gästlistan och satt budget för bröllopet.
  - Save the Date-korten är skickade och inbjudan färdig att skickas nästa vecka.

  Det folk verkar ha svårt att förstå är att inbjudan gäller endast de namn som vi angivit på korten. Vi har givetvis valt att bjuda med allas respektive som är etablerade par. Även de vänner vars respektive är nya för i år.

  Nu har det DOCK kommit några vänner som på fyra veckor tror sig hittat kärleken och har en pojkvän/flickvän som det vill ha sig med till bröllopet. Vi visste inget om detta förens för ett par dagar sen.

  Vi lägger ingen värdering i vilka val man gör i sina respektive men vår gästlista är satt och allt är planerat utefter de vi valt att bjuda in och dessa "nykomlingar" fanns inte med för fyra veckor sedan.

  Hur tusan gör vi? Har skrivit på hemsidan om våra val eftersom folk har åsikter och egna värderingar (hemsidan har inte lanerats än så jag kan ta bort detta stycke om jag vill). Vi har valt att gå efter vett och ettiketten i Sverige säger. Jag vill INTE bjuda in dessa nykomlingar eftersom jag anser att vi måste dra gränsen någontans.

  Tips? Tusen tack på förhand!

 • Svar på tråden Öka gästlistan med icke etablerade par?
 • Äldre 22 May 10:54
  #3

  Det är en barndomsvän till min blivande men som vi knappt umgås med. Vi vill inte stöta oss men allt är redan klart med budget (som vi redan överskridit). Antagligen känner jag mig motvillig till detta eftersom personen i fråga inte är helt genuin och de inte är etablerade.

  Tror ni man stöter sig genom att säga. "Vi har redan planerat gästlistan men blir det ett avhopp får hon gärna ta platsen".

  Gränsen måste ju dras. Plats finns det, det är väl mer en ekonimisk gräns vi måste dra.

 • Äldre 22 May 10:59
  #6

  Kuvertavgiften är rätt hög per person bör tillggas, därav vår gräns. 

 • Äldre 22 May 17:31
  #10

  Kloka svar allesammans. Spontant känns det gnidet att be dom betala för sin avgift men samtidigt rimligt eftersom folk banne mig inte har vet nog att förstå att bröllop kräver sin planering (rolig sådan javisst men dock planering in i detalj) och en massa massa pengar.

  Tycker det är fräckt att fråga om man får ta med sig en gäst till en sådan stor tillställning.

  Tål att tänkas på en stund till. Kommer skicka inbjudan enbart till denna person som är inbjuden och inte till någon potentiell flickvän. Därefter får han fråga och då måste vi ha vårt svar redo.

 • Äldre 11 Jun 21:43
  #15

  Det hela föll sig på sådant vis att personen i fråga skickade ett sms och tackade ja till bröllopet och skrev att vedebörande skulle uppskatta att få ta med sig sin tjej. Min blivande ringer upp och erbjuder följande alternativ med glad och trevlig ton.

  1. Det gå bra att ta med sig tjejen förutsatt att det blir ett avhopp, då vi redan innan det kom till vår känedom om er relation satt budget och gästlista. Jag hoppas du förstår. alt >>>

  2. Det går givetvis bra att ta med henne men då måste du tyvärr stå för hennes kuvertavgift själv. Allt sammans lades fram på ett ödmjukt sätt.

  Reaktionen blir: angrepp coh försvar och en offerkofta i form av, jag har inte råd, oj sååå dyrt med hennes avgift, för jag ska köpa en ny micro/bil blablabla yadayadayada. Hur vet jag att ni satte budget när ni sa det osv.... Nu när jag äntligen träffat nån så vill jag inte gå enam på bröllopet.

  Kontentan är att "jag slutar aldrig att förvånas"

 • Äldre 23 Jun 12:20
  #21

  Det har löst sig eftesom vi markerade, men inte utan knorr bör tilläggas. 

Svar på tråden Öka gästlistan med icke etablerade par?