Inlägg från: Amb86 |Visa alla inlägg
  • Amb86

    Betala vigselförrättare?

    Vi ska gifta oss i pappas trädgård med en vigselförrättare på plats. Denne sa först att eftersom det är lördag och hon kommer ta taxi kommer detta att kosta 500:-! Men igår pratade vi med henne och då ville hon ha vägbeskrivning. Låter ju knappast som att hon tänkt ta en taxi. Min fråga är om man kan kräva ett kvitto på deras resa om hon säger hon ska ta taxi eller hur det fungerar när man ska betala dom egentligen ? Det är inte rimligt med 500 om hon kör själv från rådhuset för det är inte så långt !

  • Svar på tråden Betala vigselförrättare?
  • Amb86
    Nyfiken gul , nu fru skrev 2014-05-22 07:07:57 följande:

    ni får ringa kommunen och fråga om taxa för vigselförättare - numera kostar nämligen en borgerlig vigsel (något som tidigare varit gratis i dom flesta kommuner) . 

    taxan brukar vara 500 kr och det oavsett om dom åker nånstans eller inte.  


    Här är det gratis att gifta sig borgerligt man ska endast betala för reseersättning så just därför undrar jag hur en sådan betalning går till . Känns märkligt om man inte får kvitto då kan man ju hitta på vad som helst . Har ringt dit men de är på tjänsteärende idag därav är jag lite nyfiken på hur andra har gjort
  • Amb86

    Jag betalar gärna för rese ersättning , men det känns bara märkligt för en vän till mig ska också gifta sig med vigselförrättare och är längre bort än oss ifrån rådhuset och dom ska bara betala 300:- trots att det är utanför Malmö . Känns bara lite irriterande. Får ringa imorgon när dom är på plats igen .

Svar på tråden Betala vigselförrättare?