Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Problem med barnpassning under bröllopsfesten

    även om det kan handla om att göra en tjänst när det handlar om barnpassning kan jag ändå tycka - du är den som gifter dig. DU har verkligen annat att tänka på den dagen och kvällen.  Därför tycker jag att du måste bestämma dig för hur du vill ha det och tala om det. 

    Vill du att din mamma tar barnen så säg det att det faktiskt är något ni bestämt och kommit överens om  punkt och slut.  Ge inte utrymme för henne att sväva runt på annat och DU får inte heller sväva ut och ge utrymme för folk att börja bli osäker och dra tillbaka sitt löfte om att vara barnvakt. 

    du är förälder, du är den som gifter dig - du måste vara den som säger sista ordet.  Såklart man måste vara överens ja - men jag tror du förstår hur jag tänker här. 

    Har två personer sagt ja till uppdraget så får du bestämma dig för vem som ska ta barnen  , annars tror båda att den andra ska ta dom och det slutar med att du själv får ta ansvaret. 

    Du måste vara den som har sista ordet.  Du måste säga till din mamma att du förväntar dig att hon ställer upp och att ni kommit överens om det och du måste våga lita på att hon står för sitt ord. Du ska inte vara den som frågar femtioelva gånger om hon verkligen ska ta barnen för börjar du sen prata om att anlita nån annan eller hyra in barnvakt utifrån så kommer din mamma dra sig ur. Vilket ju inte alls var meningen. 

    Så andas och tänk till nu och våga släpp ifrån dig kontrollen. Prata med din mamma en gång för alla och säg att du förväntar dig att hon ställer upp. Sen är det slutdiskuterat. 

Svar på tråden Problem med barnpassning under bröllopsfesten