• Alylly­ra
    Äldre 21 May 17:47
    2578 visningar
    7 svar
    7
    2578

    Problem med barnpassning under bröllopsfesten

    Jag förstår att det känns tungt att aldrig få stöd av föräldrarna med barnpassningen! Det är kanske något ni behöver prata med dem om, men i så fall efter bröllopet när ni inte har tusen andra saker på gång...

    Jag kan också förstå din mamma som vill vara med på sin dotters bröllopsdag.

    Vi har inga egna barn, men vi hade flera barn i 3-4 årsåldern med på festen. Vi ordnade så att vi hade en barnvakt på plats under middagen och festen som hade ett rum i anslutning till festlokalen där vi hade ordnat med kritor, klistermärken, film, utklädningskläder mm. Då kunde föräldrarna släppa iväg barnen men samtidigt ha koll på dem, om du förstår hur jag menar? Det blev jättelyckat i vårt fall, barnen ville hellre vara och leka med "roliga tanten" än sitta och äta tråkmiddag med massa tal och grejer. Sen kunde föräldrarna gå och lägga dem senare på kvällen.

    Kanske ni kan ha nån liknande lösning? En utomstående barnvakt (vi tog in en barnvaktsfirma eftersom vi också var på annan ort) som har koll på barnen fram till, säg 12 eller nått, i ett rum där barnen kan leka och tillåtas somna om de vill. Sen tar din mamma dem under natten när festen är slut.

Svar på tråden Problem med barnpassning under bröllopsfesten