Inlägg från: Sommaren2015 |Visa alla inlägg
  • Sommaren2015

    Guldsmeder i Malmö?

    Någon som i Skånetrakten som har haft egna smycken att göra ringar av som har tips på bra guldsmeder?
    Gör de ringar av det guldet man lämnar in eller "växlar" man in det? Min tanke med återvunnet guld är just att det ska bli schysst och inte vara guld som är ofair. Men om guldsemeden använder annat guld försvinner ju hela den tanken.

    Funderat på att köpa guld på pantbanken, någon som har erfarenhet av det? (jag är ingen smyckesperson så har noll egna smycken i guld)
    Något i mig ogillar hela iden med att köpa från pantbank, någon stackars desperat person har varit tvungen att sälja av sina ägodelar, och jag köper dem till vår stora dag.... blir liksom lite roffigt.

    Hur ser ni på det och har ni erfarenhet av att göra egna ringar på ett schysst sätt? (tex göra om smycken ni har men inte använder)

  • Svar på tråden Guldsmeder i Malmö?
  • Sommaren2015

    Hej!

    Det är inte fråga om billigast, utan vad som är miljövänligast/mest fair (som i fairtrade) guld och diamanter är ganska smutsiga industrier/gruvnäringar. Så ideén med pantguld är inte en "spara pengar"-fråga utan snarare en fråga om vad som är schysst i konsumtionshänsyn

    Att anlita en hantverkare är så klart aldrig billigt! Man får ju vad man betalar för :)

    Att använda smycken som anhöriga haft är ju jättefint! Jag gillar den symbolikska/känslomässiga handlingen i det och hade gärna använt det om jag haft ärvda smycken.

    David Butler som ni gått till verkar (baserat på Bröllopstorget och Rejta) vara den populäraste i Malmö. 

    Var du nöjd med honom Anna? 

Svar på tråden Guldsmeder i Malmö?