• Anonym

    Han vill inte byta bort exfruns namn


    JonnaB skrev 2014-05-13 15:30:05 följande:

    Tack för era svar.

    Vi har haft en diskussion nu om detta.. Jag tycker det vore konstigt att han tycker det är så viktigt att han heter samma sak som sina två tidigare barn o inte vårt kommande (vilket verkar vara fallet) så nu har jag nästan sagt att vårt barn ska heta hans efternamn. Blir ju jättekonstigt det här.. Skit skit skit. 




    Jag kan förstå att det känns konstigt att du och din man inte kommer heta efternamn, och att han kommer behålla sin exfrus efternamn. Men jag tror att det är viktigt att istället försöka tänka att det inte är exfruns, utan barnens, efternamn som han vill behålla.

    Du tycker att det är konstigt att han tycker att det är så viktigt att han heter samma sak som sina två tidigare barn, men är det inte då lika konstigt att tycka att det är så viktigt att han ska heta samma sak som sitt nya barn? Alla tre barnen är väl lika viktiga? Och risken finns ju ändå att de två befintliga barnen kan känna sig svikna av sin pappa om han inte längre heter samma sak som de gör?

    Jag håller med några av de andra i att saken borde vara ganska enkel att lösa genom att lägga till mellannamn. Säg att du heter Andersson och din blivande make och hans barn heter Johansson. Då skulle väl du och ert gemensamma barn kunna heta Andersson, din make Andersson(som mellannamn) Johansson och hans två barn Johansson? Förvisso kommer då syskonen inte att heta samma efternamn med det kanske är svårt att komma runt. Då finns ialla fall både ditt och ditt barns efternamn samt hans andra barns efternamn i hans efternamn. Då borde väl alla kunna bli nöjda och glada?
  • Anonym
    Anonym (Ewelyn) skrev 2014-09-19 19:27:33 följande:

    Vilken knepig situation! Jag tycker du ska hålla hårt på det DU vill, inte han. Det är ditt barn och att det skulle ha samma efternamn som ex-frun tycker jag skulle kännas konstigt (trots att din blivande man heter så). 


    Antingen håller du ditt namn och han går med på att byta till ditt eller så heter ni olika och barnet får ditt efternamn, det är ditt barn också!! Tycker jag....
    Om han verkligen älskar dig så är det inte väl så big deal för honom att byta till ditt namn, han har ju en gång i tiden tagit en annan kvinnans namn, exet.... Förstår att han vill heta samma som barnen men ni blir ju ändå 3 stycken med ditt efternamn om han tar ditt.. :) Ändå är ni en familj fast nån har nåt annat namn.
    Men heter alla nåt annat förutom du är det ju som dom är en familj och du är styvmamman till allihop på nåt vis?  (om man bara ser namnen.)

    Håll hårt på ditt! :)


    som sagt aldrig någonsin att mitt barn skulle få heta som hans ex om inte jag heter det.....
Svar på tråden Han vill inte byta bort exfruns namn