Inlägg från: FrökenW |Visa alla inlägg
  • FrökenW

    Galen?

    Det är olika hur man ser på ringarna, för många är de bara materiella ting och går därmed utmärkt att byta ut, för andra har tingen i sig stort affektionsvärde. Klart det är viktigt att man trivs dock, och det går ju att integrera nya ringar i ritualer för att ge dem mening om man vill det. 

    Så det är svårt för någon annan att svara på. Jag hade haft svårt att byta ut min ring, men jag fick å andra sidan vara med och välja så jag får en jag trivs med. Hade jag inte gillat den hade jag kanske bytt, svårt att säga. Brukar du 'knyta an' till materiella ting? Eller är det viktigast att det är snyggt och du blir nöjd med helheten? Har du inte vant dig och börjat gilla den än så är det ju ett tecken på att du kanske borde byta ut den. 

    Jag tycker dock att du ska prata med din festman snarast, innan ringen smälts ner om möjligt. Har han valt den finns det risk att han ser det på ett annat sätt, speciellt om han inte varit med på tankegångarna och vet om det i förväg. 

  • FrökenW

    Använder du diamanten i ett nytt smycke så har ju den i sig symbolvärde, dessutom. Men som sagt, inkludera blivande maken i diskussionen. 

  • FrökenW

    Säg att du har svårt att hitta en snygg vigselring till och berätta hur du har funderat i stället. Tror det är lättare att börja i den ändan, och sen komma fram till att den inte riktigt känns som du och att du vill känna dig nöjd och bekväm med dina (matchande!) ringar hela livet. 

    Tjänar du mycket på att lämna in den? Annars kanske du ska fundera på att behålla den som högerhandsring att bära vid speciella tillfällen. Eller använda stenen i en av de nya, om den passar. Så hänger förlovningsringen med lite i alla fall. 

  • FrökenW

    Då blir ju ringen 'kvar' i en mening, och du kan göra någonting meningsfullt med diamanten. Tycker det låter vettigt, onödigt att gå omkring att vara missnöjd resten av livet, prata med honom så han är med på noterna bara. Lycka till!

  • FrökenW

    Det har du nog helt rätt i, och då tar du ju helt rätt beslut. 

    Tack, men jag har ett tag kvar, har bara fått lära mig en del om väderprognoser som jag hoppdes skulle uppmuntra lite. :)

Svar på tråden Galen?